Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Elektro pop diva La Roux dolazi na INmusic

20.02.2015. Lucija Jakelić
Foto: facebook.com/laroux

Foto: facebook.com/laroux

Ovogodišnji INmusic zasladit će još jedno popularno glazbeno ime – londonska synth pop princeza La Roux! Pravim imenom Elly Jackson, pjevačica će na Jarunu glazbeno zaprašiti kao solo projekt, iako je nekad istoimena grupa djelovala kao duo (s producentom Benom Langmaidom). Nakon što se Elly odvojila od simbioze zbog “kreativnih različitosti”, producentsku palicu preuzeo je Ian Sherwin. 

Javnosti se sama predstavila uspješnim hitovima Bulletproof i In for the Kill  s debitantskog albuma “La Roux” koji je nagrađen Grammyjem. Aktualan album izašao je prošle godine. Naslova “Trouble in Paradise” kao da je maknuo veo nevinih beatova s prvog – puno je zreliji i kompleksniji te pokazuje glazbeni napredak umjetnice, ovaj put kao i autorice većine pjesama. Osim što je radila na produkciji i tekstovima, sama je kreirala omot albuma i odsvirala većinu instrumenata. Publika ga je odlično prihvatila i kao takvog svrstala među pedeset najboljih albuma prošle godine (Rolling Stone, Guardian, The Daily Telegraph). Ziherovu recenziju albuma pročitajte ovdje.

Uz androgenu, ekscentričnu i u krajnjem slučaju – glazbeno zanimljivu riđokosu Elly, na festivalu od 22. do 24. lipnja nastupaju i Placebo, Future Islands, Death Cab for Cutie, Frank Turner, Of Monsters and Men, Paolo Nutini i mnogi drugi, a ulaznice se mogu  kupiti za 299 kuna do 17. travnja.

(Visited 138 times, 2 visits today)

Komentari