Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Festivali ostaju u Hrvatskoj: Sabor će izglasati nižu stopu PDV-a na ulaznice za koncerte!

13.04.2013. Ziher.hr
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon višekratnih zahtjeva koje je Udruga koncertnih promotera Promo zajedno s Hrvatskom glazbenom unijom uputila Vladi i Saboru Republike Hrvatske, Saborski odbor za gospodarstvo i Saborski odbor za financije na prijedlog SDP-ovih zastupnika predložili su Ministarstvu financija i Vladi RH uvođenje snižene stope PDV-a na ulaznice za koncerte.

Dosadašnja porezna neujednačenost kojom se puna stopa PDV-a naplaćivala na ulaznice za koncerte, dok su kino ulaznice imale nultu stopu PDV-a diskriminirala je privatne organizatore koncerata koji su se pokazali najagilnijim čimbenicima na koncertnoj sceni Hrvatske. Iako konačna odluka o tome koliko će točno iznositi nova porezna stopa još nije donesena, očekuje se dosljednost u odluci te njeno ujednačavanje s poreznom stopom na kino ulaznice od 5 %, kako je predložilo Ministarstvo kulture. Odluka o smanjenju porezne stope omogućit će normalno poslovanje koncertnih organizatora te opstanak koncertne industrije kojoj je zbog drastičnog pada broja koncerata prijetila propast. Zbog smanjene  porezne stope Hrvatska će unutar svojih granica zadržati neke od najvećih i najprepoznatljivijih glazbenih festivala na moru Outlook i Dimensions, koji su zbog previsokog poreza najavili odlazak iz Hrvatske.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari