Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Film

Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma u Art-kinu

23.01.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/art.kino.croatia
Vrijeme čitanja: 2 minute

Art-kino i ove godine ugošćava Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma u utorak, 24. te srijedu, 25. siječnja. Tema ovogodišnjih Mutacija je «Nasilje + Utopija» te donose filmove Abela Ferrare, Masoa Adachija, Motohara Jonouchija i Marca Hurtada.

Deseto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom NASILJE + UTOPIJA, projicira povijesne sjenke nekih vremenu neprimjerenih razmatranja na tminu sadašnjosti. Naslov programa preuzima atomsku optiku jednog od filmskih rituala s kraja 1960-ih i početka 1970-ih godina u Japanu, tragičnu slutnju gewaltopije (gewalt + utopia).

Program su pripremili članovi stalnog kustoskog kolektiva Filmskih mutacija Nicole Brenez, Go Hirasawa, Jonathan Rosenbaum i Tanja Vrvilo u suradnji s autorima.

U utorak, 24. siječnja u 18 sati na repertoaru Art-kina će se naći Ms 45 / Anđeo osvete Abela Ferrare. Riječ je o američkom trileru eksploatacije koji odlikuje oporim realističnim ugođajem te mjestimično i izvornim pristupom nasilju i erotici, što im donosi kultni status. Također, prikazat će se i kratkometražni film «Kraljevstvo» Marca Hurtade.

Isti dan, u 20 sati na repertoaru je Umjetnik u gladovanju Masaoa Adachija, Bez ijedne riječki umjetnik se odlučuje na štrajk glađu stvarajući pritom veliki nered oko sebe i također privlačeći veliku medijsku pozornost. Adaptacija jednog od najpoznatijih Kafkinih priča, ali smještenih današnjem u Japanu. U istom će se terminu prikazati i kratkometražni film Stanica Shinjuku Motohara Jônouchija.

Drugi dan Mutacija, srijeda, 25. siječnja u 18 sati donosi znanstveno fantastični film s elementima horora Kradljivci tijela Abela Ferrare. Radnja filma prati neobična zbivanja u vojnoj bazi kada grupa ljudi, tinejdžerica i njezin otac, otkriju kako se ljudi oko njih počinju pretvarati u čudne klonove bez emocija… Prije kultnih Kradljivaca tijela na repertoaru će se naći i kratkometražni film Marca Hurtada Aurore.

Isti dan, u 20 sati u Art-kinu gledamo dramu Adachijevu dramu Galaksija i kratkometražni film Najava Gewaltopije čiji naslov ima dvostruko značenje u japanskom jeziku, riječ yokoku može znači trailer, kratki promotivni montažni film kojim se najavljuje novi film, ali može značiti i predskazanje, proroštvo budućnosti kao gewaltopije (nasilja + utopije).

Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma organizira Umjetnička organizacija Film Protufilm u suradnji s Art-kinom.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari