Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma u Art-kinu

23.01.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/art.kino.croatia

Art-kino i ove godine ugošćava Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma u utorak, 24. te srijedu, 25. siječnja. Tema ovogodišnjih Mutacija je «Nasilje + Utopija» te donose filmove Abela Ferrare, Masoa Adachija, Motohara Jonouchija i Marca Hurtada.

Deseto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom NASILJE + UTOPIJA, projicira povijesne sjenke nekih vremenu neprimjerenih razmatranja na tminu sadašnjosti. Naslov programa preuzima atomsku optiku jednog od filmskih rituala s kraja 1960-ih i početka 1970-ih godina u Japanu, tragičnu slutnju gewaltopije (gewalt + utopia).

Program su pripremili članovi stalnog kustoskog kolektiva Filmskih mutacija Nicole Brenez, Go Hirasawa, Jonathan Rosenbaum i Tanja Vrvilo u suradnji s autorima.

U utorak, 24. siječnja u 18 sati na repertoaru Art-kina će se naći Ms 45 / Anđeo osvete Abela Ferrare. Riječ je o američkom trileru eksploatacije koji odlikuje oporim realističnim ugođajem te mjestimično i izvornim pristupom nasilju i erotici, što im donosi kultni status. Također, prikazat će se i kratkometražni film «Kraljevstvo» Marca Hurtade.

Isti dan, u 20 sati na repertoaru je Umjetnik u gladovanju Masaoa Adachija, Bez ijedne riječki umjetnik se odlučuje na štrajk glađu stvarajući pritom veliki nered oko sebe i također privlačeći veliku medijsku pozornost. Adaptacija jednog od najpoznatijih Kafkinih priča, ali smještenih današnjem u Japanu. U istom će se terminu prikazati i kratkometražni film Stanica Shinjuku Motohara Jônouchija.

Drugi dan Mutacija, srijeda, 25. siječnja u 18 sati donosi znanstveno fantastični film s elementima horora Kradljivci tijela Abela Ferrare. Radnja filma prati neobična zbivanja u vojnoj bazi kada grupa ljudi, tinejdžerica i njezin otac, otkriju kako se ljudi oko njih počinju pretvarati u čudne klonove bez emocija… Prije kultnih Kradljivaca tijela na repertoaru će se naći i kratkometražni film Marca Hurtada Aurore.

Isti dan, u 20 sati u Art-kinu gledamo dramu Adachijevu dramu Galaksija i kratkometražni film Najava Gewaltopije čiji naslov ima dvostruko značenje u japanskom jeziku, riječ yokoku može znači trailer, kratki promotivni montažni film kojim se najavljuje novi film, ali može značiti i predskazanje, proroštvo budućnosti kao gewaltopije (nasilja + utopije).

Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma organizira Umjetnička organizacija Film Protufilm u suradnji s Art-kinom.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Komentari