Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Pogledajte kako je Nicolas Cage mogao izgledati kao Superman!

01.02.2013. Juro Barukčić

Foto: blastr.com

Superman Lives je film iz 1998. godine koji nikada nije ugledao svjetlo dana iz Warner Bros. produkcije. Međutim, Jon Schnepp (Metalocalypse, Grimm Fairy Tales) priprema dokumentarac The Death Of ”Superman Lives”; What Happened?, u kojem će biti objašnjeno zašto je propao ovaj projekt, koji je trebao biti pod redateljskom palicom Tima Burtona. U skladu s tim, na internetu su objavljene slike glumca koji je trebao utjeloviti čovjeka od čelika, glumca kojeg je vjerojatno rijetko tko zamislio u ovoj ulozi – Nicolasa Cagea! Sudeći po slikama, Cage bi nosio kostim koji bi dosta priličio onom iz Superman stripova, znači ocrtavanje svakog mogućeg (i nemogućeg) mišića na tijelu. To funkcionira u stripovima, a kako bi to izgledalo u filmskoj ekranizaciji, prosudite sami.

Foto: screenrant.com

Foto: youtube.com/screenshot

U redu, nositelj titule kao možda najjači superheroj u DC univerzumu, Superman stvarno ne bi trebao izgledati kao na zadnjoj slici. Iz najave dokumentarca doznajemo i koje bi promjene još bile uvedene u ovom filmu: Superman ne bi letio, borio bi se protiv ogromnog pauka, te bi Tvrđavu Samoće čuvali polarni medvjedi. Također, njegov kostim bi imao neke električne atribute (što god to značilo). Objavljene su i slike s testiranja takvog kostima prije snimanja.

Foto: sideshowcollectors.com

Foto: popculturegods.com

Zanimljivo je što ova lutka za testiranje ima izraz lica kao Cage u svakom filmu. Uglavnom, Schneppov dokumentarac objasnit će nam zašto je ovaj film mogao biti ili najgori ili najbolji film o Supermanu. Kevin Smith je bio odgovoran za scenarij, dok su u ostalim ulogama trebali biti Chris Rock i Tim Allen. Ne znam kako drugima zvuči, ali ovo sve nekako više vuče na parodiju. Tko zna, možda je to i bio skriveni motiv. Međutim, Schnepp tvrdi da bi ovaj film dosegao kultni status. Nažalost (ili na svu sreću), nikada nećemo doznati. Pogledajte prilog s IGN News o dokumentarcu.

Komentari