Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Fotografija: “Levitirajuća” umjetnica otvorila samostalnu izložbu u rodnom Japanu

26.03.2013. Katarina Peroković
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com, facebook.com

Japanska umjetnica Natsumi Hayashi, poznata po lebdećim autoportretima, jučer je otvorila svoju drugu samostalnu petodnevnu izložbu u rodnom Japanu. Radovi iz serije Levitacija danas (eng. Today’s Levitation) bit će izloženi u glavnom japanskom gradu Tokiju. Fotografkinja poznata po zanimanju za levitiranjem i levitacijom prije dvije godine počela je na internetu objavljivati autoportrete na kojima lebdi u zraku, a uz pomoć kojih je dobila i međunarodnu pažnju. Uzdizanje ljudskih tijela i protivljenje gravitaciji glavna je “opsesija” ove mlade umjetnice rođene 1982. u japanskom gradu Saitami. Prošle godine objavila je i svoju prvu knjigu također naziva Levitacija danas.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

2011. godine Hayashi je na svom blogu “yowayowa camera woman diary” počela objavljivati fotografije na kojima se nalazi na različitim uobičajenim lokacijama. Pritom je neobičan efekt levitacije koji je postigla skakanjem u zrak. I sama sigurno fascinirana ovim prikazima i igrom gravitacije, nastavila je objavljivati slične fotografije na drugim lokacijama. Iako u Hayashinoj levitaciji nema nadnaravnih elemenata, uspjela je pokrenuti trend levitirajućih fotografija u svijetu.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari