Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Galerija Klovićevi dvori: najbolje od najboljeg na izložbi “Hrvatska novinska fotografija 2012.”

11.04.2013. Katarina Peroković
Foto: galerijaklovic.hr/Goran Jakuš

Foto: galerijaklovic.hr/Goran Jakuš

Jubilarna 10. po redu izložba “Hrvatska novinska fotografija 2012.” otvorit će se 12. travnja u 19 sati u zagrebačkim Klovićevim dvorima. Zbor fotoreportera Hrvatske na Gornjem će gradu sutra predstaviti 100 najboljih radova profesionalnih fotoreportera. 100 najatraktivnijih fotografija odabrao je međunarodni strukovni žiri. Od ukupno 1798 prijavljenih fotografija 97 različitih autora sudionika na natječaju u 7 kategorija, samo će probrane biti izložene u Galeriji. Izložba koja otkriva sve čari fotoreporterskog posla – prikaz realnosti, koliko god surova ona ponekad bila – bit će otvorena do 28. travnja.

Foto: galerijaklovic.hr/Ronald Goršić

Foto: galerijaklovic.hr/Ronald Goršić

Izložbom se prije svega naglašava važnost dokumentarne fotografije i ispravnost fotoreporterskog prikaza stvarnosti. Organizator je Zbor fotoreportera Hrvatske, koji okuplja profesionalce fotoreportere radi, kako i sami navode, “promocije vlastite struke, rješavanja zajedničkih pitanja i strukovne edukacije”.

Foto: galerijaklovic.hr/Stipe Surać

Foto: galerijaklovic.hr/Stipe Surać

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje od utorka do nedjelje od 10 do 20 sati, a za priliku da vide najbolje novinske fotografije 2012. godine neće biti zakinuti ni drugi gradovi. Osim matičnog Zagreba, izložba će biti predstavljena i u desetak drugih hrvatskih gradova. U planu je i prelazak granica i gostovanja u Beču, Beogradu i Bruxellesu povodom ulaska Hrvatske u EU. Među pobjednicima u 7 kategorija se našlo čak 4 slobodna fotoreportera, te po jedan predstavnik agencija Cropix, Pixsell i Hina.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari