Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Glazbeni program Motovun Film Festivala predvode Let3 i Laibach

08.07.2017. Ziher.hrFoto: Motovun Film Festival

Glavni trg Motovuna po prvi puta postaje srce glazbenog dijela festivalskog programa. Brkati rokeri iz Leta 3 otvaraju festival 25. srpnja, a posljednje minute ovogodišnjeg Motovun Film Festivala ispratiti će note Laibacha u subotu 29. srpnja. Uši motovunskih posjetitelja jednako su važne kao i njihove oči, zbog čega uz zanimljivi filmski program svake festivalske večeri Brdo filmova pleše u ritmu sjajnih glazbenika. Nakon svečanog otvaranja programa i lagane argentinske komedije Počasni građanin, platno na glavnom motovunskom trgu po prvi će put zamijeniti pozornica, a gledalište postati podij.

Susjedi iz Rijeke, brkati rokeri Let 3 otvaraju u utorak, 25. srpnja glazbeni program 20. Motovun Film Festivala. Deset godina nakon što se u kasnonoćne sate s motovunskih zidina uživo orilo Kurcem u čelo, beskompromisni konceptualisti vraćaju se na mjesto zločina s prošlogodišnjim albumom “Angela Merkel sere”. Damir Martinović Mrle na Brdo dolazi i s još jednim posebnim glazbenim zadatkom, kojim će uz pjevačicu Ivanku Mazurkijević iznenaditi publiku na projekciji jednog od najstarijih motovunskih hitova – više vam ne smijemo otkriti.

Dok će privremeni stanovnici Slobodne zone Motovun preko tjedna uživati u mladim snagama iza DJ pulta, posljednju večer festivala, u subotu, 29. srpnja na motovunsko brdo penje se šest članova benda Laibach, koje će publika osim na pozornici gledati i na velikom platnu u dokumentarcu Dan oslobođenja. Film prati povijesni nastup slovenskog benda u Sjevernoj Koreji. Pioniri političko umjetničkog pokreta Neue Slowenische Kunst nedavno su osvojili Zagreb spektakularnim koncertom uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije i impresivnom video instalacijom, a motovunsku publiku zasigurno neće zaobići dio tog performansa baziran na razornim industrijskim notama kultnih avangardista.

Osim na motovunskim koncertima, svoju glazbenu žeđ uvijek možete utažiti na glavnoj ulici ispred volte gdje vas svaku noć zabavljaju uhodani i nadareni DJ članovi organizacijskog tima.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Komentari