Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Izvještaj – Kultur Shock: Promocija albuma ‘IX’ za navršenih devet godina nastupa u Zagrebu

21.02.2015. Ziher.hr
Foto: ziher.hr/Senad Medenčević

Foto: ziher.hr/Senad Medenčević

Kako je Kultur Shock i sam izjavio – ponovo su na mjestu zločina! Prije devet godina po prvi put nastupali su u Zagrebu, a sinoć su i simbolično promovirali novi album naziva ”IX”. Kao predgrupa nastupali su Bezbeli Apstraklije, sarajevski teferidž punk bend koji je promovirao album Kad je bal nek je kanibal u izdanju Croatia Recordsa.

Prošle su skoro dvije godine od njihovog zadnjeg nastupa, a do tada je Kultur Shock marljivo radio i izdao novi album pod nazivom “IX”. Deveto izdanje u karijeri izdano je u studiju Soundhouse, a na njemu je radio producent Jack Endin poznat i po radu s Nirvanom. Njihov odličan odnos s publikom može se pojasniti podatkom da je novi album financiran preko crowdfunding platforme.
Jedno je sigurno – Kultur Shock za idući nastup mora tražiti i veći prostor. Dupkom puna Močvara odjekivala je starijim hitovima, kao što su Tamni vilajet, Istanbul, Hashishi, Zumbul, Sarajevo, ali i pjesmama s novog albuma gdje je povratna informacija publike bila na zavidnoj razini.

Ako se netko sinoć i slučajno našao u Močvari, zasigurno se isplesao jer mješavina rocka, punka, ciganskih ritmova, metala i balkanskog utjecaja koji su prožeti kroz svaku njihovu pjesmu ne ostavlja ravnodušnim ni najpasivnije kukove. Upravo iz tog razloga svako njihovo uspoređivanje s grupama System of a Down ili Gogol Bordello ravno je podcjenjivanju jakog individualnog i zaraznog melosa Kultur Shocka.

U prošlotjednom intervjuu za Ziher Gino je izjavio da sam sebi otpjeva svoj Balkan, kad osjeti potrebu za njim. Sve je do komuniciranja, zaista.
(Visited 150 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(No Ratings Yet)

Komentari