Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Jonathan rasprodao obje večeri u kultnom riječkom Palachu

09.10.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Foto: facebook.com/thebandjonathan

Dva premijerna nastupa na domaćem terenu grupa Jonathan odsvirat će u petak 10. i subotu 11. listopada u kultnom riječkom Palachom, a danas je stigla i lijepa vijest das u oba koncerta rasprodana!

Obje večeri satnice će biti istovjetne. Vrata Palacha otvorit će se u 21:00, a Jonathan će s koncertima početi najkasnije u 22:30.

U više od sat vremena predstavit će hvaljeni debi album “Bliss” pri čemu će im se, u pjesmama Hands, Wicked Games i Communicate!, pridružiti Ivan Kovačić Kova na saksofonu. Osim dvanaest skladbi s prvog izdanja, Jonathan će izvesti i dvije potpuno nove pjesme uspješno testirane na koncertima u Tvornici (s Editorsima početkom rujna) te bečkom klubu Elysium, gdje su gostovali prošlog četvrtka.

U proteklih godinu dana Jonathan su proizveli rijetko viđen hype, prvo nastupnim singlom Maggie, pa albumom “Bliss” te naposlijetku hvaljenim koncertima koji su kulminirali nedavnom trijumfalnom svirkom s Editorsima u Zagrebu. Ipak, od samog početka jedna stvar se čekala s najvećim nestrpljenjem, a to je, dakako, nastup u njihovoj Rijeci.

Prvo pojavljivanje na domaćem terenu trebalo je biti nešto posebno, a to se sada dogodilo, ponovnim koncertnim aktiviranjem kluba Palach, nakon godinu i pol dana pauze i renovacije. Klub koji je nekada činio kičmu, ne samo riječke, nego i regionalne scene, i koji je svjedočio brojnim nezaboravnim nastupima i live albumima. Ideja da novi koncetni život Palacha svojim premijernim riječkim nastupima otvori upravo Jonathan velika je čast za bend, ali i pokazatelj kako je Rijeka uvijek znala prepoznati i podržati najbolje među sobom.

Pročitajte izvještaj s njihovog prvog koncerta u Tvornici kulture u veljači 2014. godine.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari