Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Jonathan rasprodao obje večeri u kultnom riječkom Palachu

09.10.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Foto: facebook.com/thebandjonathan

Dva premijerna nastupa na domaćem terenu grupa Jonathan odsvirat će u petak 10. i subotu 11. listopada u kultnom riječkom Palachom, a danas je stigla i lijepa vijest das u oba koncerta rasprodana!

Obje večeri satnice će biti istovjetne. Vrata Palacha otvorit će se u 21:00, a Jonathan će s koncertima početi najkasnije u 22:30.

U više od sat vremena predstavit će hvaljeni debi album “Bliss” pri čemu će im se, u pjesmama Hands, Wicked Games i Communicate!, pridružiti Ivan Kovačić Kova na saksofonu. Osim dvanaest skladbi s prvog izdanja, Jonathan će izvesti i dvije potpuno nove pjesme uspješno testirane na koncertima u Tvornici (s Editorsima početkom rujna) te bečkom klubu Elysium, gdje su gostovali prošlog četvrtka.

U proteklih godinu dana Jonathan su proizveli rijetko viđen hype, prvo nastupnim singlom Maggie, pa albumom “Bliss” te naposlijetku hvaljenim koncertima koji su kulminirali nedavnom trijumfalnom svirkom s Editorsima u Zagrebu. Ipak, od samog početka jedna stvar se čekala s najvećim nestrpljenjem, a to je, dakako, nastup u njihovoj Rijeci.

Prvo pojavljivanje na domaćem terenu trebalo je biti nešto posebno, a to se sada dogodilo, ponovnim koncertnim aktiviranjem kluba Palach, nakon godinu i pol dana pauze i renovacije. Klub koji je nekada činio kičmu, ne samo riječke, nego i regionalne scene, i koji je svjedočio brojnim nezaboravnim nastupima i live albumima. Ideja da novi koncetni život Palacha svojim premijernim riječkim nastupima otvori upravo Jonathan velika je čast za bend, ali i pokazatelj kako je Rijeka uvijek znala prepoznati i podržati najbolje među sobom.

Pročitajte izvještaj s njihovog prvog koncerta u Tvornici kulture u veljači 2014. godine.

Komentari