Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Kantautori u Jutru za unesrećene u Slavoniji

22.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/Jutro

Foto: facebook.com/Jutro

Zagrebački kantautori i kantautorice okupljeni pod imenom “Bistro na rubu šume” odlučili su pomoći žrtvama velike vodene tragedije koja je zadesila Hrvatsku i mnoge ljude ostavila bez svojih domova.

Ove nedjelje od 17 do 21 sat ugodna terasa Bistroa “Jutro” u Teslinoj 9 okupit će osam izvođača s nezavisne zagrebačke scene koji će svojim pjesmama uputiti poruke podrške, vjere i nade svima ugroženima od ove prirodne katastrofe. No ipak, povod ovog jedinstvenog open-air humanitarnog koncerta je da se vi pojavite u što većem broju i svojim prilozima u novcu, hrani ili robi pomognete unesrećenima u Slavoniji – sve što ostavite u “Jutru” u najkraćem roku bit će upućeno prema Slavoniji!

Koncert će početi točno u 17 sati – molimo vas da zbog poštivanja kućnog reda i satnice izvođača (koncert mora završiti do 21 sat) dođete na vrijeme, odvojite svoje priloge za one kojima je najpotrebnije i naposljetku – uživate u dobroj glazbi, piću i lijepom ambijentu bistroa “Jutro”.

Nastupaju:

Elephant and the Moon čije pjesme žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige.

Denis Katanec koji iz rukava izvlači lijepe, nadahnute i poetične stihove pjesama velikog značenja koje otkrivaju prvenstveno jednog vrlo dobrog osmatrača.

Sara Renar mlada je kantautorica (nominirana za Porina!) koja je prošle godine izdala svoj prvijenac “Djeca”. Iako je glazba prvenstveno osjećaj i ne treba je opisivati, spomenimo da je ono što Sara radi kantautorski alter pop!

Queen of Sabe široj se javnosti predstavila 2010. godine s uspješnim singlom “Mr. Fool”, a prošle godine izbacila je prvi singl i spot na hrvatskom jeziku “Tragovi” koji se našao na istoimenoj kompilaciji Croatije Records.

Zvonka Obajdin na sceni djeluje već nekoliko godina, a osim što je frontmenica grupe Svemir glavna je pokretačica serije regionalnih kompilacija “Bistro na rubu šume” koje su ujedinile regiju u glazbenom smislu.

Zvonimir Varga s Grofom Kanizsaiom na električnoj gitari unosi posve nove dimenzije u svoje pjesme, a zbog odrješite Robijeve svirke s puno rokačine, glazba donosi mnoga iznenađenja.

Maggie D’Franky će nakratko glazbeno novinarsko pero zamijeniti mikrofonom i gitarom i po prvi puta publici ponuditi kakve to note krije njezina duša.

Auguste su dvije mlade glazbenice, Ivana Lulić i Gordana Marković, a dolaskom novih članova benda, njihov ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari