Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Intervju

Krešo & Žuvi: “Party je za četiri dana – počnite kombinirat!”

29.03.2016. Filip MajićFoto: Press.
Vrijeme čitanja: 2 minute

Splitska rap scena već godinama producira vrhunske igrače poput Kid Rađe, Papi Pare, dječaka iz Dječaka, TBF-a, Kiše metaka.

No ima li ‘ko jači? Ima li ‘ko jači? Krešo Bengalka i Žuvi, svojevrsni spin-off Kiše metaka, definitivno su među najjačim predstavnicima splitskog đira nakon samo jednoga, debitantskog foldera ‘Brokva’, ali, naravno, i svojih ranijih radova. Originalni stil, nabrijani beatovi, rime i izrazi koji se uvlače u svakodnevni vokabular čine ovaj dvojac vrijednim svake preporuke (doduše, ne roditeljima).

Kada živiš u Zagrebu, s velikom radošću dočekuješ svaki nastup Kiše metaka ili Kreše i Žuvija. Srećom, taj datum dolazi 2. travnja u Tvornici Kulture. Budi tamo ili budi u Kocki.

Kada ste se upoznali, a kad snimili prvu stvar?

Krešo Bengalka: Mislim da smo se upoznali krajem 2013. godine i tad smo snimili prvu demo verziju pjesme “Niko nema meda”.

Je li bilo pokušaja za angažiranje u političkim kampanjama ili barem povratne informacije od ORAh-a i Mirele Holy?

Žuvi: Bilo je, ali nismo se obazirali.

Kada vidite da npr. Shomy i Vuki imaju višemilijunski broj Youtube pogleda, poželite li ikad snimiti komercijalniju stvar, ljetni hitić sa sisama i guzicama ili stvar posvećenu Karamarku ili Ćaći?

Krešo Bengalka: Sve što je nabrojano mi zvuči zanimljivo.

Smatrate li da je u zadnje vrijeme podosta populariziran dalmatinski ‘štih’ u Hrvatskoj uslijed splitskog rapa i stranica na društvenim mrežama poput ‘Disu pare’, ‘Ćaća se vrača’?

Krešo Bengalka: Definitivno.
Žuvi: Slažem se.

Popularni ste i od strane ljudi koji ne razumiju sve izraze, interne fore i koji moraju googlat neke pojmove iz pjesama. Što mislite koji je razlog tome?

Krešo Bengalka: Zanimljivi smo.

S kojim lyricom vam fanovi najčešće ulijeću?

Žuvi: Najviše nam ulijeću s internim forama.

Fifa ili PES?

Žuvi: Rocket League!

Tko je prika na kraju pjesama ‘Posudi’ i ‘Paka’ i gdje je sniman taj audiozapis?

Krešo Bengalka: Vajs, naš prika iz Splita, audio zapis je sniman na mobitel, ne sjećam se točno gdje.

Di ćete za novu?

Krešo Bengalka: Hotel Park.
Žuvi: Doma.

Diss pjesma poput Ice Cube-ove – ‘No Vaseline’ posvećena N.W.A.-u kod nas nisu česte. Koji je bio uzrok dissanja Zonija iz Dječaka?

Žuvi: Glupo ponašanje.

Koja vam je prva pjesma koja je postala popularna?

Krešo Bengalka: Megamasa.

Je li vam čudno vidjeti da klinci od 7-8 godina recitiraju vaše stihove kao da im je zadaća iz hrvatskog znati ih napamet?

Krešo Bengalka: Nisam to još vidio, ali sigurno da bi bilo čudno.

Moram i ovo pitati – može jedan vers na pitanje gdje se zamišljate za 4 godine?

…na splitu tri nađi me ti, mulci nose pištolje, panduri handsfree…

(Visited 1.078 times, 2 visits today)

Komentari