Istaknuto
24.05.2018.

Htio sam staviti svoju porodičnu povijest u neki kontekst, a što sam više promišljao o tome kada sam pisao, pokušavao sam shvatiti na koji način društvo pristupa tome.

23.05.2018.

Uoči koncerta u Vintage Industrial Baru razgovarali smo s Ivanom Grobenskim iz kolektiva Moskau. Zašto ne bi htio upoznati Nicka Cavea na INmusicu, kako čitati Sveto pismo i kakve veze s Biblijom imaju Vladimir Nabokov i Markiz De Sade, samo su neke od tema kojih smo se dotakli u razgovoru.

Glazba

Lana del Rey nova glazbena muza redatelja Tima Burtona – poslušajte 'Big eyes'

02.12.2014. Lucija Jakelić
foto: facebook.com/lanadelrey

foto: facebook.com/lanadelrey

Lana del Rey, osim što je ove godine izdala uspješan novi album “Ultraviolence”, čiju recenziju možete pročitati ovdje, nedavno je snimila dvije pjesme za “Big Eyes”, nadolazeće filmsko ostvarenje ekscentričnog redatelja Tima Burtona. Najpoznatiji po svojim mračnim komedijama, Burton ovog puta snima svoju prvu dramu čiji je izlazak zakazan za Božić. U filmu se neće pojaviti Johnny Depp – vječiti Burtonov glumački imperativ, vampiri, ili pak mrtva nevjesta i kostur u smokingu. Drama govori o istinitoj priči koja prati Waltera Keanea (Christoph Waltz) koji je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća tvrdio da je stvorio slike za koje je zapravo bila zaslužna njegova žena Margaret (Amy Adams). Umjetnička djela bila su posebna po specifičnom motivu koji se protezao kroz cijelo njeno stvaralaštvo. Bila su to naslikana djeca s uvijek istaknutim izrazito velikim očima.

“Degenerirana kraljica ljepote” Del Rey  za soundtrack je snimila Big Eyes (pojavljuje se tijekom filma) i I Can Fly (iskorištena pozadinski na kraju filma, u creditsima). Obje se pjesme uklapaju u film, obavijajući ga baršunastim Laninim vokalom koji uvijek sadržava dobitnu formulu, posebice za mračnu Burtonovu fantaziju: mističnost, jezu i zaigranost. Poslušajte zagonetnu pozadinu Velikih očiju:

(Visited 102 times, 1 visits today)

Komentari