Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Glazba

Lana del Rey nova glazbena muza redatelja Tima Burtona – poslušajte 'Big eyes'

02.12.2014. Lucija Jakelić
foto: facebook.com/lanadelrey

foto: facebook.com/lanadelrey

Lana del Rey, osim što je ove godine izdala uspješan novi album “Ultraviolence”, čiju recenziju možete pročitati ovdje, nedavno je snimila dvije pjesme za “Big Eyes”, nadolazeće filmsko ostvarenje ekscentričnog redatelja Tima Burtona. Najpoznatiji po svojim mračnim komedijama, Burton ovog puta snima svoju prvu dramu čiji je izlazak zakazan za Božić. U filmu se neće pojaviti Johnny Depp – vječiti Burtonov glumački imperativ, vampiri, ili pak mrtva nevjesta i kostur u smokingu. Drama govori o istinitoj priči koja prati Waltera Keanea (Christoph Waltz) koji je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća tvrdio da je stvorio slike za koje je zapravo bila zaslužna njegova žena Margaret (Amy Adams). Umjetnička djela bila su posebna po specifičnom motivu koji se protezao kroz cijelo njeno stvaralaštvo. Bila su to naslikana djeca s uvijek istaknutim izrazito velikim očima.

“Degenerirana kraljica ljepote” Del Rey  za soundtrack je snimila Big Eyes (pojavljuje se tijekom filma) i I Can Fly (iskorištena pozadinski na kraju filma, u creditsima). Obje se pjesme uklapaju u film, obavijajući ga baršunastim Laninim vokalom koji uvijek sadržava dobitnu formulu, posebice za mračnu Burtonovu fantaziju: mističnost, jezu i zaigranost. Poslušajte zagonetnu pozadinu Velikih očiju:

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari