Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

Lovely Quinces novo ime na Impulse festivalu

21.02.2017. Ziher.hrFoto: Adela Mrnjaus

Riječki koncert Lovely Quinces održat će se 28. ožujka s početkom u 21 sat i 30 minuta u Tunelu, u sklopu četvrtog klupskog glazbenog Impulse festivala, koji tijekom šest dana donosi različite, glazbom objedinjene sadržaje na čak sedam gradskih lokacija u Rijeci.

Dunja Ercegović, “pravim imenom” Lovely Quinces, prvi je singl objavila na YouTubeu u ožujku 2012. godine pod nazivom No Room For Us. Pod istim imenom objavljuje i svoj prvi EP u rujnu 2013., a nakon prvog službenog spota (u veljači 2013.) pod nazivom Wrong House, koji je brzo zaintigrirao domaću publiku, kreće u prve javne nastupe.

Iste godine nastupa na čak 36 koncerata: njezine uratke na Youtubeu pogledalo je preko 400 tisuća korisnika, a “No Room For Us” ocijenjen je albumom godine u izboru dvadesetak renomiranih hrvatskih glazbenih kritičara. Njezinom uspjehu u prilog ide i to što je u posljednje tri godine dijelila pozornicu sa Kurt Vile & The Violetorsima, Omarom Torrezom, Tame Impalom, Morcheeebom, Robertom Plantom, Giant Sandom, na raznim skupovima i festivalima od SXSW-a, Canadian Music Weeka, Indee Week Toronta, pa do Waves of Vienna i slično.

U kratkom vremenu koliko je na sceni, Dunja se predstavila s nekoliko klupskih koncerata i američkoj publici, u klubovima u Chicagu, New Yorku, a nastupila je i na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5 tisuća ljudi, kao predizvođačica grupi Giant Sand. U lipnju 2015. izdaje prvi dio albuma “Meet in the Moscow, part one” u digitalnom izdanju s ukupno pet pjesama, nakon čije objave odlazi na europsku turneju sa Gaint Sandom i Thurston Mooreom.

U planovima za 2017. naziru se nove europske turneje i objava drugog dijela albuma. Oba EP-a bit će spojena na istoimeni album, “Meet Me In Moscow”, koji će krajem godine biti objavljen na CD-u i LP-u.

Ulaz na koncert je “na šešir”, a broj mjesta je ograničen. Impulse festival četvrtu godinu za redom organiziraju Distune Promotion u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Komentari