Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Nagradnjača: Uživajte u zvukovima 90ih s Wicked Gardenom i Dorom Maar u Tvornici kulture

04.01.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/ wicked garden + dora maar event

Foto: facebook.com/ wicked garden + dora maar event

Mnogi od nas žale što se nisu rodili u nekom desetljeću prošloga stoljeća, a ovoga puta ljubitelji 90ih bit će sretnici koji će dobiti svoju besplatnu kartu za putovanje u prošlost.

U Malom pogonu Tvornice Kulture, 9.1. očekuju vas Wicked Garden i Dora Maar kao zagarantirana karta za povratak u nešto prljavije zvukove posljednjih godina prošlog stoljeća, naravno, uz dozu njihovog vlastitog izričaja.

Wicked Garden nastao je kao ideja Darija Bulatovića i Vedrana Cecelje, dugogodišnjih prijatelja koji dijele interes i ljubav prema rock glazbi 90ih, posebice grungeu. Uz pomoć Mateja Hoyta i Mihovila Konečnog, dečki osnivaju bend koji kombinira žestoki i unplugged set za večer punu različitih emocija – gdje ćete moći divljati, a za par minuta meditirati uz pivu. U obradama, u kojima ćete moći uz klasičan sastav čak začuti i violončelo, naći će se poznata imena 90ih na čelu s Alice in Chains, Stone Temple Pilots, Nirvanom, Metallicom i Foo Fightersima.

Društvo će im praviti zagrebačka četvorka pod imenom Dora Maar koja se odnedavno počela probijati na sceni, a koja svoju putanju možda najbolje opisuje sama riječima: “Na tragu zlatne groznice buke 90ih, grade i utjeruju novi pravac vođen melodijom i sirovošću.” . Četvorka svoj konačan sastav definira na ljeto 2013., a uspješne je nastupe zasad odrađivala tokom prošle godine u organizaciji Good Vibrationsa. Joz, Miro, Vilim i Igor trenutno se spremaju prebaciti u studio gdje će snimiti svoj prvi album, a više o njima možete i pročitati u Ziherovom glazbenom loncu -> klik. 

Praznici se bliže kraju i sigurni smo da već razmišljate o petku koji će uslijediti – Ziher.hr za vas zato ima riješenje. Dijelimo 2×1 kartu za koncert Wicked Gardena i Dore Maar, potrebno je samo u komentar ispod članka upisati svoje ime i prezime, a mi ćemo odabrati sretne dobitnike putem random.org i objaviti njihova imena na našoj Facebook stranici. Svi vi koji se kao klinci niste mogli skinuti iz kariranih košulja, imali sobu obljepljenju posterima Kurt Cobaina i svađali s prijateljima tko je najbolji iz slavne grunge četvorke (ili to još uvijek radite), ovo je prilika da uživate u večeri samo za vas.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari