Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Glazba

Najava: Artan Lili, Go No Go i Pešes u KSET-u

08.04.2015. Ziher.hr
Foto: https://www.facebook.com/grupaartanlili

Foto: https://www.facebook.com/grupaartanlili

U petak, 10. travnja, u KSET-u se održava koncert na kojem ćemo imati prilike čuti čak tri benda s regionalne scene. Riječ je o sastavima Artan Lili, Go No Go i Pešes.

Na vrhu underground rock vala koji vlada beogradskim klubovima posljednju godinu nalazi se Artan Lili, noise-pop bend koji je objavio istoimeni prvijenac. Već mjesecima dominiraju regionalnim ljestvicama odličnom pjesmom i spotom Ako stanemo tu, a iza njih su i drugi odlični singlovi kao npr. Srce i Ispod kože. Ovaj sastav drugi puta dolazi u Zagreb, dok su prvi put napunili Klub, i to usprkos tome što se isti dan u Velikoj dvorani Doma sportova skupilo nekoliko tisuća ljudi na Pozitivnom Koncertu.

Okupljeni u listopadu 2011., u nepuna dva mjeseca bend Go No Go je skladao, uvježbao i snimio materijal od pet pjesama – EP „First“ za Geenger Records. “First” odražava nadahnutost estetski srodnim pojavama u rock muzici te se mogu čuti utjecaji kvalitetnog gitarističkog indie zvuka iz različitih vremena – od starijih kultnih bendova poput Dinosaur Jr., Superchunk ili Fugazi do novijih poput At The Drive In ili Weezer. Drugi EP „Second“ izbacili su 2013. za isti label, a oba uratka popratile su sjajne kritike domaćih glazbenih portala i visoki plasmani na godišnjim top listama.

Alternativni rock sastav Pešes, čiji članovi dolaze iz Brela i Širokog Brijega, upoznali smo 2013. na Terraneo festivalu, a ove je godine izdao svoj prvi album “Bajka” za Croatia Records. Dok aktualni singl Nestaje u noć obitava na domaćim listama, ekipa priprema novi singl i spot za pjesmu Plava svijetlost. S obzirom na to da se radi o prvom nastupu od izlaska albuma, ovaj koncert će biti svojevrsna premijera ovog albuma.

Ulaz se otvara u 20h, a karte možete kupiti u Dirty Old Shopu i KSET-u po cijeni od 35 kn ili na dan koncerta na ulazu u klub po cijeni od 45 kn. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a, koju možete izraditi na ulazu (5 kn) ili besplatno preko dana na šanku kluba. Zbog učestalih posjeta policije KSET-u u zadnje vrijeme, o čemu možete čitati ovdje, koncerti će početi nešto ranije od uobičajenog. Satnica je sljedeća:

20:25-21:10 Pešes

21:20-22:05 Go No Go

22:15-23:15 Artan Lili

Komentari