Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Glazba

Najava – Čuješ?: Introvers, Sleepyheads i Lolita u KSET-u

04.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/cujesKSET

Foto: https://www.facebook.com/cujesKSET

Treće izdanje novog KSET-ovog programa za promoviranje neafirmiranih bendova Čuješ?! nam ponovno dovodi tri izvođača, a to su Introvers, Sleepyheads te Lolita. KSET ulaže sve napore da  pretvori i utorak u još jedan udarni dan za koncerte, a kako će ovaj zanimljivi nastup zvučati imat ćete priliku čuti 10. veljače.

Zadnje godine prošlog stoljeća brani Introvers, zagrebački peterac koji se dugo kalio prije nego li se upustio u autorske vode. Vješto kombiniraju najbolje elemente ex-yu rocka zamašćene čarima grunge-a što ih čini unikatnima u vidu glazbenog izričaja i vrijednima slušanja, a u KSET dolaze predstaviti pjesme sa svog nadolazećeg EP-a.

Glazba se potom razvila u raznim smjerovima, a kraj 90-ih obilježio je čisti, izvorni indie. Na tom tragu dolazi nam i bend Sleepyheads koji je proteklih godina skrenuo pažnju na sebe svojim odličnim indie-pop/indie-rock zvukom, a imat ćemo priliku čuti što to pripremaju za svoj album prvijenac.

Nakon grunge i indie predstavnika, glavne glazbene trendove danas u svijetu pokazat će nam iskusna power-pop Lolita. Sram bilo onoga tko još nije čuo za ove momke, a prvu priliku za iskupljenje grijeha imamo na ovom nastupu kada ćemo čuti i pokoju pjesmu s drugog dijela EP trilogije pod nazivom „Doll House“ koji službeno izlazi na Valentinovo. Serija kratkih EP-a ovog benda će u konačnici činiti cijeli novi album, i to drugi nakon odličnog “Lipstick Pop”.

Ovaj program odvija se i u natjecateljskom duhu, a nagrade za bendove koje se kriju iza njega su osvajanje poklon bona u TMS-u, gig na brucošijadi FER-a, u riječkoj Harteri i snimanja singla i spota, a svi znatiželjnici koji navrate poslušati bendove u KSET do 22:30 plaćaju upad 10 kn. Čuvajte ulaznice jer dolaskom na dva Čuješ?! koncerta osiguravate upad na treći za džabe.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Komentari