Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Najava: Nisam lutka na navijanje – Tri ženska glasa iranskog pjesništva

18.12.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U organizaciji Karavansaja i Iranskog kulturnog centra, u četvrtak 18. prosinca, u knjižnici Bogdana Ogrizovića s početkom u 19 sati održat će se program pod nazivom “Nisam lutka na navijanje” (tri ženska glasa iranskog pjesništva) u kojem sudjeluju Darija Žilić, Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaej uz glazbenu pratnju lutnje i defa Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa.

Parvin Etesami, Foruk Farohzad i Simin Behbahani tri su dive pjesništva čiji su bogati opusi označili iransku književnu scenu 20. stoljeća. Parvin Etesami u svojim pjesmama slijedi klasičnu pjesničku tradiciju te se bavi moralističkim i društvenim temama. Foruk Farohzad, ime čije se veže uz prizvuke feminizma i otpora tradicionalnim vrijednostima, stekla je slavu već za života. Za svoj film “Kuća je crna” osvojila je brojne međunarodne nagrade. Simin Behbahani, osim što je poznata po svom eksperimentiranju sa pjesničkom formom gazele, bila je nominirana i dva puta za Nobelovu nagradu za književnost.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari