Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Najava: Nisam lutka na navijanje – Tri ženska glasa iranskog pjesništva

18.12.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U organizaciji Karavansaja i Iranskog kulturnog centra, u četvrtak 18. prosinca, u knjižnici Bogdana Ogrizovića s početkom u 19 sati održat će se program pod nazivom “Nisam lutka na navijanje” (tri ženska glasa iranskog pjesništva) u kojem sudjeluju Darija Žilić, Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaej uz glazbenu pratnju lutnje i defa Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa.

Parvin Etesami, Foruk Farohzad i Simin Behbahani tri su dive pjesništva čiji su bogati opusi označili iransku književnu scenu 20. stoljeća. Parvin Etesami u svojim pjesmama slijedi klasičnu pjesničku tradiciju te se bavi moralističkim i društvenim temama. Foruk Farohzad, ime čije se veže uz prizvuke feminizma i otpora tradicionalnim vrijednostima, stekla je slavu već za života. Za svoj film “Kuća je crna” osvojila je brojne međunarodne nagrade. Simin Behbahani, osim što je poznata po svom eksperimentiranju sa pjesničkom formom gazele, bila je nominirana i dva puta za Nobelovu nagradu za književnost.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari