Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

14.03.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute ZIherung je nova serija članaka koja će pokriti albume koje je naš Luka Sinković slušao ili koji su ga samo okrznuli, a da su objavljeni u mjesecu iz naslova.

Knjige

Najava: Nisam lutka na navijanje – Tri ženska glasa iranskog pjesništva

18.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U organizaciji Karavansaja i Iranskog kulturnog centra, u četvrtak 18. prosinca, u knjižnici Bogdana Ogrizovića s početkom u 19 sati održat će se program pod nazivom “Nisam lutka na navijanje” (tri ženska glasa iranskog pjesništva) u kojem sudjeluju Darija Žilić, Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaej uz glazbenu pratnju lutnje i defa Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa.

Parvin Etesami, Foruk Farohzad i Simin Behbahani tri su dive pjesništva čiji su bogati opusi označili iransku književnu scenu 20. stoljeća. Parvin Etesami u svojim pjesmama slijedi klasičnu pjesničku tradiciju te se bavi moralističkim i društvenim temama. Foruk Farohzad, ime čije se veže uz prizvuke feminizma i otpora tradicionalnim vrijednostima, stekla je slavu već za života. Za svoj film “Kuća je crna” osvojila je brojne međunarodne nagrade. Simin Behbahani, osim što je poznata po svom eksperimentiranju sa pjesničkom formom gazele, bila je nominirana i dva puta za Nobelovu nagradu za književnost.

(Visited 84 times, 2 visits today)

Komentari