Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Najava: Nisam lutka na navijanje – Tri ženska glasa iranskog pjesništva

18.12.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U organizaciji Karavansaja i Iranskog kulturnog centra, u četvrtak 18. prosinca, u knjižnici Bogdana Ogrizovića s početkom u 19 sati održat će se program pod nazivom “Nisam lutka na navijanje” (tri ženska glasa iranskog pjesništva) u kojem sudjeluju Darija Žilić, Azra Abadžić Navaey i Ebtehaj Navaej uz glazbenu pratnju lutnje i defa Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa.

Parvin Etesami, Foruk Farohzad i Simin Behbahani tri su dive pjesništva čiji su bogati opusi označili iransku književnu scenu 20. stoljeća. Parvin Etesami u svojim pjesmama slijedi klasičnu pjesničku tradiciju te se bavi moralističkim i društvenim temama. Foruk Farohzad, ime čije se veže uz prizvuke feminizma i otpora tradicionalnim vrijednostima, stekla je slavu već za života. Za svoj film “Kuća je crna” osvojila je brojne međunarodne nagrade. Simin Behbahani, osim što je poznata po svom eksperimentiranju sa pjesničkom formom gazele, bila je nominirana i dva puta za Nobelovu nagradu za književnost.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari