Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Knjige

Najava: Predstavljanje dvaju romana Josipa Mlakića

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: Fraktura/PR

Foto: Fraktura/PR

U subotu, 7.ožujka, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Josip Mlakić predstavit će dva svoja romana – Svježe obojeno i Božji gnjev. O romanima će, uz autora, govoriti Julijana Matanović, Tomica Bajsić, Goran Gavranović i Seid Serdarević.

Svježe obojeno roman je u kojem Mlakić uspostavlja izravni dijalog s romanom Cesta Cormaca McCarthyja ispisujući jedinstvenu, dosad neispričanu priču o ratu u Bosni. Progovara o mnogim pitanjima: odnosu roditelja i djeteta, sreće i patnje, prošlosti i sadašnjosti, a ponajviše o bešćutnosti sadašnjeg vremena.

Božji gnjev roman je u kojem se isprepleću ratna drama, kriminalistička priča, potraga za istinom i traženje pravde. Mlakić opisuje atmosferu straha i rata i potrebu da se zadovolji pravda, a nju može osigurati samo pojedinac mora suočiti sa svojim i tuđim grijesima.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Komentari