Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Knjige

Najava: Predstavljanje dvaju romana Josipa Mlakića

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: Fraktura/PR

Foto: Fraktura/PR

U subotu, 7.ožujka, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Josip Mlakić predstavit će dva svoja romana – Svježe obojeno i Božji gnjev. O romanima će, uz autora, govoriti Julijana Matanović, Tomica Bajsić, Goran Gavranović i Seid Serdarević.

Svježe obojeno roman je u kojem Mlakić uspostavlja izravni dijalog s romanom Cesta Cormaca McCarthyja ispisujući jedinstvenu, dosad neispričanu priču o ratu u Bosni. Progovara o mnogim pitanjima: odnosu roditelja i djeteta, sreće i patnje, prošlosti i sadašnjosti, a ponajviše o bešćutnosti sadašnjeg vremena.

Božji gnjev roman je u kojem se isprepleću ratna drama, kriminalistička priča, potraga za istinom i traženje pravde. Mlakić opisuje atmosferu straha i rata i potrebu da se zadovolji pravda, a nju može osigurati samo pojedinac mora suočiti sa svojim i tuđim grijesima.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Komentari