Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Najava: Predstavljanje dvaju romana Josipa Mlakića

04.03.2015. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Fraktura/PR

Foto: Fraktura/PR

U subotu, 7.ožujka, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Josip Mlakić predstavit će dva svoja romana – Svježe obojeno i Božji gnjev. O romanima će, uz autora, govoriti Julijana Matanović, Tomica Bajsić, Goran Gavranović i Seid Serdarević.

Svježe obojeno roman je u kojem Mlakić uspostavlja izravni dijalog s romanom Cesta Cormaca McCarthyja ispisujući jedinstvenu, dosad neispričanu priču o ratu u Bosni. Progovara o mnogim pitanjima: odnosu roditelja i djeteta, sreće i patnje, prošlosti i sadašnjosti, a ponajviše o bešćutnosti sadašnjeg vremena.

Božji gnjev roman je u kojem se isprepleću ratna drama, kriminalistička priča, potraga za istinom i traženje pravde. Mlakić opisuje atmosferu straha i rata i potrebu da se zadovolji pravda, a nju može osigurati samo pojedinac mora suočiti sa svojim i tuđim grijesima.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Komentari