Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Najava: Predstavljanje dvaju romana Josipa Mlakića

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: Fraktura/PR

Foto: Fraktura/PR

U subotu, 7.ožujka, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Josip Mlakić predstavit će dva svoja romana – Svježe obojeno i Božji gnjev. O romanima će, uz autora, govoriti Julijana Matanović, Tomica Bajsić, Goran Gavranović i Seid Serdarević.

Svježe obojeno roman je u kojem Mlakić uspostavlja izravni dijalog s romanom Cesta Cormaca McCarthyja ispisujući jedinstvenu, dosad neispričanu priču o ratu u Bosni. Progovara o mnogim pitanjima: odnosu roditelja i djeteta, sreće i patnje, prošlosti i sadašnjosti, a ponajviše o bešćutnosti sadašnjeg vremena.

Božji gnjev roman je u kojem se isprepleću ratna drama, kriminalistička priča, potraga za istinom i traženje pravde. Mlakić opisuje atmosferu straha i rata i potrebu da se zadovolji pravda, a nju može osigurati samo pojedinac mora suočiti sa svojim i tuđim grijesima.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Komentari