Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Najbolji dokumentarci Liburnia Film Festivala u zagrebačkom MM centru

03.04.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/liburniafilmfestival/

U nedjelju 10. travnja u zagrebačkom MM centru (Savska cesta 25) popodne i večer bit će posvećeni najboljim dokumentarcima s Liburnia Film Festivala. Udruga LFF, organizator festivala i Restart, njegova partnerska organizacija, u Zagrebu organiziraju projekcije sedam filmova koji su prošlog ljeta na festivalu hrvatskog dokumentarnog filma u Ičićima požnjeli nagrade na najbolji film, redatelja, montažera, snimatelja i dizajnera zvuka, te za najbolji regionalni film i najbolji film po izboru publike.

Riječ je o prvom ovogodišnjem događanju u sklopu turneje pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, programu pod nazivom Liburnia uplovljava, koji najbolje hrvatske dokumentarce dovodi u gradove i mjesta čija se publika inače nema prilike susresti s domaćom dokumentarnom produkcijom. Zagreb i Dokukino KIC, koji trenutno zbog preuređenja seli svoj program u MM centar, posljednje su tri godine prva „luka“ u koju Liburnia uplovljava. Tijekom godine dio navedenog programa bit će prikazan i u Puli, Rijeci, Rabu, Delnicama, Silbi, Mošćenicama, Lovranu i Opatiji.

Zagrebačke projekcije u nedjelju počinju već od 16 sati kad će biti prikazan najbolji film po izboru publike 13. LFF-a, Lijepo mi je s tobom, znaš redateljice Eve Kraljević, dokumentarni zapis sestrinskog odnosa. U istom je programskom bloku i dobitnik posebnog priznanja festivala u regionalnom programu, Pismo za Ohio redatelja Rasima Karalića, o neobičnoj dokolici majke i kćeri jednog zaboravljenog goranskog sela.

U 18 sati gledat će se dobitnik posebnog priznanja žirija, film Staklene oči redatelja Maria Papića koji je godinu dana snimao Zagreb u refleksijama na njegovim objektima, te „film koji se gleda ušima“, Rakijaški dnevnik redatelja Damira Čučića, nagrađen za najboljeg snimatelja (Boris Poljak) i najboljeg dizajnera zvuka (Martin Semenčić).

U 20 sati prikazat će se Razred redateljice Vesne Ćudić nagrađen za najbolju režiju. Redateljica je godinama pratila skupinu romskih srednjoškolki suočenih s „klasičnom“ dilemom – udati se ili nastaviti školovanje.

U 22 sata na programu je nagrađivani dokumentarac Veruda – film o Bojanu Igora Bezinovića, najbolji regionalni film Liburnia Film Festivala, nastao u sklopu HRT-ovog serijala „Probacije“. Večer će završiti uz također nagrađivani film Goli redateljice Tihe K. Gudac, obiteljsku priču o poznatom političkom logoru koja je na 13. LFF-u osvojila glavnu nagradu za najbolji film te nagradu za montažu (Dragan von Petrović).

Publika će imati priliku i razgovarati o filmovima, s Evom Kraljević, Mariom Papićem, Damirom Čučićem i ekipom filma Razred, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Komentari