Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Nikad bogatiji program šestog krčkog Prvomajskog Inkubatora

26.04.2016. Ziher.hrFoto: Press

Svestrana krčka udruga Kreativni Krk ni ove godine nije zakazala u pripremi Prvomajskog Inkubatora i zanimljivih sadržaja koji će se odvijati na otoku Krku, u gradu Krku, od 29. travnja pa sve do 19 svibnja. Baš kao i lani, i ove će godine sve zaokružiti veliki besplatni koncert koji će se održati 7. svibnja na plaži Plav, a na kojem će nastupiti Jonathan, Mlat, The Black Room i Drunken Monkeys. I dok je prošlogodišnja tema festivala bila posvećena položaju žena u društvu i na tržištu rada, ove se godine sve vrti oko  „Propasti industrije.“

Program festivala započinje već ovoga petka, 29. svibnja kada je na rasporedu „Warm up party“. Na plaži Plav o atmosferi i glazbi brinut će domaći krčki sastav Buco i Kalašnjikovi te riječki gosti, grupa Silk Milk i DJ Smeđi Šećer. Šesti po redu glazbeno-likovni-edukativni festival nastavit će se već dan nakon, u subotu, i to u velikoj vijećnici Grada Krka gdje će se s početkom u 13 sati održati tribina „Propast industrije“.

Foto: Press

Foto: Press

Bez zabavnih događanja neće proći ni prvi svibnja kada će Kreativni Krk svojim sugrađanima tradicionalno čestitati Praznik rada ribarskom feštom nazvanom „Prvomajski Šušur“. Mjesto radnje je Ribarski mul (gradska riva) na kojem će se od 11 sati ujutro dijeliti frigane ribice. Za pravu ribarsku feštu zadužena je otočka grupa „Insula“.

U sklopu festivala bit će upriličena i tematska izložba fotografija „Urbane ruševine“ koja je ove godine doživjela neviđeni međunarodni odaziv. Stručni žiri u sastavu Bruna Justinić, Lucija Štefančić, Mario Depicolzuane i Igor Gržetić odabrao je  najbolje od preko tisuću autora iz više od trideset zemalja, a odabrana će djela biti izložena u galeriji Decumanus u Krku od šestoga (otvaranje je u 19 sati) do devetnaestoga svibnja.

Uz sve spomenuto, od 6. do 9. svibnja u maloj vijećnicu u Krku održat će se produkcijske radionice organizirane u suradnji s riječkom udrugom Filmaktiv koja i dalje provodi svoj program „Otoci“.   Polaznici radionica dobit će osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog videa te savjete i ideje upotrebljive tijekom cijeloga kreativnoga procesa – od ideje do realizacije videa.

Tko preživi do subote 7. svibnja moći će dobru zabavu na Krku upotpuniti nikad jačim Prvomajskim Inkubatorom i od 20 sati na plaži Plav besplatno uživati u nastupima sve popularnijeg Jonathana, novih miljenika riječke publike The Black Rooma, indie-mediteraneo-avant-math-pop-rock grupe Mlat te domaćina Drunken Monkeysa.

 

Komentari