Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Oscar remake u svijetu plastelina

04.03.2014. Jelena Kovačev
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Dok internet puca po šavovima od detaljnih analiza dodjele Oscara pokrivajući sve detalje od elegantnih trudnica, modnih krikova i užasa, engleska umjetnica Eleanor Macnair odlučila je izvjestiti svijet o važnom događaju na malo drugačiji način plastelinom. To je tehnika kojom se koristi dulje vrijeme i kojom je već rekreirala slavne fotografije starih majstora. Uzimajući popularna djela i ona koja osobno voli, transformira ih u nešto kreativno i razigrano, što podsjeća na djetinjstvo i  dopušta da se originalna slika vidi u novom svjetlu.

Eleanor je ovaj put našla inspiraciju u Oscaru i njegovim sudionicima. Lupita Nyong’o, pobjednica nagrade za najbolju sporednu ulogu nije razočarala ni svojim sjajem u Pradi. Uvijek duhovita Jennifer Lawrence, uspješno je spojila svoju nespretnost s Diorom. I pala. Ponovno. Cate Blanchett sjala je u Armani Privéu na putu do kazališta i kada je krenula pozornicom da pokupi svoju zasluženu nagradu. Njezina pobjeda znači i pomak u razmišljanju da i film sa ženom kao glavnom glumicom može značiti puno više od samo zabavnog iskustva. Koračajući u bijeloj Saint Laurent jakni i leptir mašni Jared Leto odisao je androgenim elanom koji mu je omogućio priznanje za najbolju sporednu ulogu. Liza Minnelli izbjegla je udobnost šuškavih haljini i vratila se u 70-e sa svilenim kompletom, ravnim cipelama i električno plavim pramenom. Sve ove zvijezde Eleanor Macnair uvela je u svoj veseli svijet dijeleći s njima radost uspjeha, dobitka i daljnjeg uzdizanja u svijetu filma.

Komentari