Istaknuto
14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Vizart

Papergirl dostavlja umjetničke radove neznancima

02.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Prosinac je posljednji mjesec u nizu prošaran mirisom kuhanog vina, kolača s cimetom i uopće poznat kao mjesec darivanja. No, osim što se prejedamo i sve slavimo kičem i blještavilom, ne treba zanemariti ni kulturno uzdizanje. U tu je svrhu i Ziher organizirao #adventnaziheru, a organiziran je i Papergirl Šibenik Winter Edition.

Papergirl projekt pokrenut je 2006. godine u Berlinu kako bi okupio kreativna djela svih vrsta, oblika i veličina, napravio zajedničku izložbu i zatim ih podijelio slučajnim prolaznicima po uzoru na američke dostavljače novina kako bi u svačiju svakodnevicu unijeli dašak, već pomalo zanemarivane, kulture. Od Berlina, projekt se proširio cijelim svijetom, pa je tako bio organiziran u Zagrebu i u Šibeniku.

Nakon uspješno odrađenog ljetnog izdanja, započelo je i zimsko izdanje Papergirl Šibenik. Do 26. prosinca probudite svoju maštovitu stranu, dajte si oduška, napravite fotografiju, napišite priču, izradite nakit – učinite bilo što – i ubacite to u Papergirl kutiju koja vas čeka u klubu Azimut u Šibeniku ili u Klubu Šibenčana u Zagrebu. Broj radova koje možete poslati nije ograničen, a jedini uvjet je da se rad može smotati u tuljac kako bi se mogao nakon izložbe proslijediti. Ukoliko niste u Šibeniku, ne očajavajte: radove možete slati na mail papergirlsibenik@gmail.com ili na adresu Daria Validžić, Ive Zaninovića 17, 22000 Šibenik. Možete ostati anonimni ili ovo iskoristiti kao priliku za malo samopromoviranja i poslati im nešto o sebi.

Neka vaših ruku djelo obraduje nekog stranca i pokažite da još imamo sluha za umjetnost i dobrotu!

(Visited 58 times, 2 visits today)

Komentari