Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Papergirl dostavlja umjetničke radove neznancima

02.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Prosinac je posljednji mjesec u nizu prošaran mirisom kuhanog vina, kolača s cimetom i uopće poznat kao mjesec darivanja. No, osim što se prejedamo i sve slavimo kičem i blještavilom, ne treba zanemariti ni kulturno uzdizanje. U tu je svrhu i Ziher organizirao #adventnaziheru, a organiziran je i Papergirl Šibenik Winter Edition.

Papergirl projekt pokrenut je 2006. godine u Berlinu kako bi okupio kreativna djela svih vrsta, oblika i veličina, napravio zajedničku izložbu i zatim ih podijelio slučajnim prolaznicima po uzoru na američke dostavljače novina kako bi u svačiju svakodnevicu unijeli dašak, već pomalo zanemarivane, kulture. Od Berlina, projekt se proširio cijelim svijetom, pa je tako bio organiziran u Zagrebu i u Šibeniku.

Nakon uspješno odrađenog ljetnog izdanja, započelo je i zimsko izdanje Papergirl Šibenik. Do 26. prosinca probudite svoju maštovitu stranu, dajte si oduška, napravite fotografiju, napišite priču, izradite nakit – učinite bilo što – i ubacite to u Papergirl kutiju koja vas čeka u klubu Azimut u Šibeniku ili u Klubu Šibenčana u Zagrebu. Broj radova koje možete poslati nije ograničen, a jedini uvjet je da se rad može smotati u tuljac kako bi se mogao nakon izložbe proslijediti. Ukoliko niste u Šibeniku, ne očajavajte: radove možete slati na mail papergirlsibenik@gmail.com ili na adresu Daria Validžić, Ive Zaninovića 17, 22000 Šibenik. Možete ostati anonimni ili ovo iskoristiti kao priliku za malo samopromoviranja i poslati im nešto o sebi.

Neka vaših ruku djelo obraduje nekog stranca i pokažite da još imamo sluha za umjetnost i dobrotu!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari