Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Papergirl dostavlja umjetničke radove neznancima

02.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Foto: facebook.com/papergirlsibenik

Prosinac je posljednji mjesec u nizu prošaran mirisom kuhanog vina, kolača s cimetom i uopće poznat kao mjesec darivanja. No, osim što se prejedamo i sve slavimo kičem i blještavilom, ne treba zanemariti ni kulturno uzdizanje. U tu je svrhu i Ziher organizirao #adventnaziheru, a organiziran je i Papergirl Šibenik Winter Edition.

Papergirl projekt pokrenut je 2006. godine u Berlinu kako bi okupio kreativna djela svih vrsta, oblika i veličina, napravio zajedničku izložbu i zatim ih podijelio slučajnim prolaznicima po uzoru na američke dostavljače novina kako bi u svačiju svakodnevicu unijeli dašak, već pomalo zanemarivane, kulture. Od Berlina, projekt se proširio cijelim svijetom, pa je tako bio organiziran u Zagrebu i u Šibeniku.

Nakon uspješno odrađenog ljetnog izdanja, započelo je i zimsko izdanje Papergirl Šibenik. Do 26. prosinca probudite svoju maštovitu stranu, dajte si oduška, napravite fotografiju, napišite priču, izradite nakit – učinite bilo što – i ubacite to u Papergirl kutiju koja vas čeka u klubu Azimut u Šibeniku ili u Klubu Šibenčana u Zagrebu. Broj radova koje možete poslati nije ograničen, a jedini uvjet je da se rad može smotati u tuljac kako bi se mogao nakon izložbe proslijediti. Ukoliko niste u Šibeniku, ne očajavajte: radove možete slati na mail papergirlsibenik@gmail.com ili na adresu Daria Validžić, Ive Zaninovića 17, 22000 Šibenik. Možete ostati anonimni ili ovo iskoristiti kao priliku za malo samopromoviranja i poslati im nešto o sebi.

Neka vaših ruku djelo obraduje nekog stranca i pokažite da još imamo sluha za umjetnost i dobrotu!

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari