Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Izvještaj – Phat KSET u ozračju old school 90ih

30.06.2013. Iva LapićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Iva Lapić

Foto: Iva Lapić

Duo koji je Kset vratio u 90-te skriva se iza svima nam znanog imena Reelpsychodelix. Nakon više od desetljeća okupili su se i raperskim glavama servirali originalnu staru hip hop poslasticu. Reelphast, Psycho DJ Samurai & Xed svojim su jedinstvenim tekstovima i stilom ostali urezani u pamćenje publike.

Prva traka koju su izbacili pod nazivom „Loša Vijest“ predstavlja njihov prvi zajednički uradak nakon raspadanja Young Lordza, a rezultat je njihovog upoznavanja s Xedom koji ih je, kako i sami kažu uspio nagovoriti da ponovno rade . Iza sebe imaju jedan demo album i par kultnih singlova koji su izašli na kompilacijama „Hip Hop Generacija 2000./2001.“. Sa svojim trakama koje su uvijek zaklimale prisutne glave, postali su i dio old school rap scene 90-ih. Poštovani su od publike što se dalo primijetiti i u prostorima Kseta.

Dečki su svojim penjanjem na binu prouzročili ovacije, jer vidjeti ovaj duo nakon desetljeća na pozornici bio je stvarno neopisiv osjećaj. Beat je počeo, a s njim i rime. Bilo je čudno vidjet aktere nakon toliko vremena na pozornici iza mikrofona. No, dečki s tim nisu imali problema,nastup su odradili opušteno uz konstantu potporu publike. Tekstove je publika sinkronizirano repala s akterima, koji su uložili sve svoje snage da publici pruže pravi doživljaj njih i njihove glazbe. Uspjeli su vratiti Kset, bez sprave za putovanje kroz vrijeme, u one dane kad su oni rokali i radili punom parom.

Foto: Iva Lapić

Foto: Iva Lapić

Nastup nije bio pretjerano dug, no ne treba zamjerati dečkima na tome jer je dovoljna nagrada bila vidjeti ih na bini iza mikrofona i doživjeti nešto što možda kroz 90-te nismo mogli. Dj set prije samog nastupa je bio dobro sastavljen od old school hitova koji su pripremili publiku za val staroškolskih rima od Reelpsychodelixa. Za takvo zagrijavanje bio je zadužen   Psycho DJ Samurai, koji je obavio svoj posao vrhunski i uspio stvoriti pravu atmosferu za sam nastup dvojca stare škole.  A krivci kojima se trebamo zahvaliti za organizaciju su  ekipa iz Mixtape Sessionsa koja je RPX uspjela ponovno okupiti i  priuštiti nam Phat Kset koji će se još dugo pamtiti.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari