Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Otvorenje 7. Poreč Doxa uz The Beatlese na velikom platnu

03.11.2017. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U ponedjeljak, 6.11. počinje 7. Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma za koji filmove bira Đelo Hadžiselimović. Odlični naslovi, zanimljivi gosti i glazbeni program na festivalu koji iz godine u godinu samo raste obilježit će studeni u Istri.

Za otvorenje festivala sprema se povratak u ’60-e. Svečano će ga otvoriti selektor festivala Đelo Hadžiselimović i ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić, a zatim slijedi film oskarovca Rona Howarda The Beatles: Eight Days a Week. Film koji je već osvojio i Grammyja i nagradu Critics’ Choice, a nominiran je i za druge prestižne nagrade publiku će vratiti u vrijeme kad su djevojke padale u nesvijest od prizora velike četvorke. Nakon filma Beatlemania će se nastaviti koncertom u kinu The Beatles Revival Banda.

Uz film i glazbu proteći će i ostatak tjedna jer pored odličnih domaćih i stranih filmova na programu su glazbene večeri i koncert Jinxa za kraj, te izložba fotografija Danka Stjepanovića Jeliba, muette.

Od domaćih dokumentaraca bit će prikazani Život od milijun dolara Roberta Zubera, Dom Zdenka Jurilja i Liga Džentlmena Silvija Mirošničenka. Zuber i Jurilj gostovat će u porečkom kinu nakon projekcija, a Jurilju će se pridružiti i urednik RTL Direkta Zoran Kekić. Moderator razgovora bit će Hadžiselimović koji je o ovogodišnjem programu rekao sljedeće:

“Na 7. Poreč Doxu čeka nas pregršt dobrih dokumentaraca, kao uostalom i uvijek, a ove godine imamo posebnih dragulja. Među njima su dokumentarci koji su pobijedili na najvećim svjetskim festivalima, kandidati za Oscara i filmovi koje su radili dobitnici Oscara. Kriterij po kojem smo ih birali je uvijek i samo kvaliteta, pa mislim da će program 7. Poreč Doxa biti jako, jako dobar.”

Dox porec

Foto: press

U glavnom programu su Trst, Jugoslavija o šoping groznici ‘70-ih, Scream for me Sarajevo o nevjerojatnom koncertu Brucea Dickinsona u ratom pogođenom Sarajevu, Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta njemačkog velikana Wernera Herzoga, Demokracija nagrađivanog švicarskog redatelja Davida Berneta i Cicciolina: Kuma od skandala, film o Iloni Staller koja se smiješi s plakata 7. Poreč Doxa.

S prijateljskog festivala Dokuma Film Festival na Dox stižu filmovi Babuške Černobila i Anđeo Nanjinga, a u Poreču će gostovati i Jadran Puharić iz organizacije Dokume. U sklopu školskih matineja učenici porečkih škola pogledat će Amazoniju 3D, već spomenutu Demokraciju i Planet Ocean koji donosi festival aMore.

Bogat glazbeni program svake će večeri zabavljati publiku na AfterDox partyjima, a najzvučnija imena svakako su ManGroove i Jinx, koji će koncertom zatvoriti festival u subotu, 11. studenog.  Kompletan program festivala dostupan je na web stranicama organizatora, Pučkog otvorenog učilišta Poreč, i na Facebook stranici Poreč Dox. Ulaznice se mogu rezervirati online putem rezervacijskog sustava Učilišta.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari