Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Post punk lektira: Public Image Ltd. stiže u Zagreb!

24.04.2013. Ziher.hr
http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

Davne 1978. godine kada je bilo da su Sex Pistolsi stvar prošlosti, njihov je pjevač John Lydon (Johnny Rotten) osnovao Public Image Ltd. Iako bend nikada nije bio medijski senzacionalan kao Sex Pistolsi, glazbeno je bio daleko avangardniji. Prvi album snimljen u apsolutnom kaosu ( jer je bend potrošio sav novac za snimanje prije samog snimanja), donio je zvuk koji je tek kasnije etiketiran kao post punk.

Njihova glazbena ostavština i utjecaj su golemi, a zanimljiv je i podatak da je Edge iz U2-a optužen da je stil sviranja „pokrao“ od PiL-ovog Keith Levena. Bend je promijenio mnoge članove te imao 20 godišnju diskografsku pauzu, no 2012. su se vratili sa “This Is Pil” albumom koji je popraćen odličnim kritikama.

Johnny Rotten, koji danas ima 57 godina još uvijek nosi isti nihilizam u tim svojim, sad već pomalo umornim očima, ali na pozornici ima još uvijek karizmatičnost iz mlađih dana što ćemo i imati priliku vidjeti 12.06. u Tvornici!

Cijena ulaznice u pretprodaji je 170kn, a na dan koncerta bit će 20kn skuplja.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Komentari