Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Post punk lektira: Public Image Ltd. stiže u Zagreb!

24.04.2013. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

Davne 1978. godine kada je bilo da su Sex Pistolsi stvar prošlosti, njihov je pjevač John Lydon (Johnny Rotten) osnovao Public Image Ltd. Iako bend nikada nije bio medijski senzacionalan kao Sex Pistolsi, glazbeno je bio daleko avangardniji. Prvi album snimljen u apsolutnom kaosu ( jer je bend potrošio sav novac za snimanje prije samog snimanja), donio je zvuk koji je tek kasnije etiketiran kao post punk.

Njihova glazbena ostavština i utjecaj su golemi, a zanimljiv je i podatak da je Edge iz U2-a optužen da je stil sviranja „pokrao“ od PiL-ovog Keith Levena. Bend je promijenio mnoge članove te imao 20 godišnju diskografsku pauzu, no 2012. su se vratili sa “This Is Pil” albumom koji je popraćen odličnim kritikama.

Johnny Rotten, koji danas ima 57 godina još uvijek nosi isti nihilizam u tim svojim, sad već pomalo umornim očima, ali na pozornici ima još uvijek karizmatičnost iz mlađih dana što ćemo i imati priliku vidjeti 12.06. u Tvornici!

Cijena ulaznice u pretprodaji je 170kn, a na dan koncerta bit će 20kn skuplja.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Komentari