Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Post punk lektira: Public Image Ltd. stiže u Zagreb!

24.04.2013. Ziher.hr
http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

http://www.facebook.com/pages/Public-Image-Limited

Davne 1978. godine kada je bilo da su Sex Pistolsi stvar prošlosti, njihov je pjevač John Lydon (Johnny Rotten) osnovao Public Image Ltd. Iako bend nikada nije bio medijski senzacionalan kao Sex Pistolsi, glazbeno je bio daleko avangardniji. Prvi album snimljen u apsolutnom kaosu ( jer je bend potrošio sav novac za snimanje prije samog snimanja), donio je zvuk koji je tek kasnije etiketiran kao post punk.

Njihova glazbena ostavština i utjecaj su golemi, a zanimljiv je i podatak da je Edge iz U2-a optužen da je stil sviranja „pokrao“ od PiL-ovog Keith Levena. Bend je promijenio mnoge članove te imao 20 godišnju diskografsku pauzu, no 2012. su se vratili sa “This Is Pil” albumom koji je popraćen odličnim kritikama.

Johnny Rotten, koji danas ima 57 godina još uvijek nosi isti nihilizam u tim svojim, sad već pomalo umornim očima, ali na pozornici ima još uvijek karizmatičnost iz mlađih dana što ćemo i imati priliku vidjeti 12.06. u Tvornici!

Cijena ulaznice u pretprodaji je 170kn, a na dan koncerta bit će 20kn skuplja.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Komentari