Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave “Kolo od sreće” dramskog studija Centra za kulturu Trešnjevka

30.03.2014. Ziher.hr

1kolo-od-srece-katalog-2014-600x424U ponedjeljak, 31. ožujka, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava “Kolo od sreće”.

Kolažna, kabaretska predstava ulomaka iz djela Miroslava Krleže u izvedbi studentske grupe Dramskog studija Teatra na Trešnjevci donosi senzibilitet mladih koji Krležu čitaju na nov način i kroz svoje vrijeme. Izabrani su ulomci iz „Gospode Glembajevih“, „Balada Petrice Kerempuha“ i drugih Krležinih tekstova, a povezani su u brehtijanskom kazališnom okviru. Kroz Krležine dijaloge, ulomke i likove preispituje se njegova ostavština danas.

U predstavi glume Danijel Benić, Bruno Bucić, Ivana Dugandžić, Ana Begić, Jana Grgasović, Danijela Kovačec, Renata Kaurin, Dorotea Mandarić i  Sven Vranko, a voditeljica dramskog studija je Vesna Stilinović.

kolo2-600x450Iz programske knjižice: “Što se same atmosfere tiče, ona se proteže od ludizma do melankolije koji zajedno čine zatvoreno „kolo“ u trenutcima kada određene situacije sjedinjavaju tragično i komično. Prostitutke koje svoj položaj maskiraju u smijeh i anegdote, ugledna dama koja očajno rida zbog kolonjske vode ili pak odvjetnik čija hladnokrvnost i nemoralnost zadirkuju na svakom koraku samo su neki od Krležinih lica koja formiraju to sveprisutno „kolo od sreće“.

No, to „kolo“ koliko god da se okreće, nikada neće ostati potpuno zatvoreno. I tu dolazimo do središnjeg motiva predstave, glavnog lika, beskućnika koji se proteže kroz cijelu priču. Daleko od ludizma, ugleda i smijeha, taj beskućnik prevrće cijelo kolo na stranu melankolije i lutanja. A upravo je to prevrtanje ona energija koja tjera kolo da se neprestano okreće.”

Premijerna je izvedba u ponedjeljak, a repriza u utorak, u 1. travnja, u 20 sati. Obje izvedbe počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan. Više o predstavi pronađite na stranicama Centra za kulturu Trešnjevka.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Komentari