Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Knjige

Preminuo američki pisac Vince Flynn

20.06.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Nakon trogodišnje borbe s rakom prostate, američki pisac Vince Flynn preminuo je jučer u 47. godini života. Flynn, koji je samo u SAD-u prodao oko 15 milijuna knjiga, ostat će poznat kao jedan od prvih pisaca koji je sam izdao svoju knjigu. Nakon što nitko od izdavača nije htio objaviti njegovu knjigu Term Limits, 1997., Flynn se odlučio sam to učiniti i tako započeo svoju spisateljsku karijeru. Nakon što je njegova prva knjiga bila veliki uspjeh, Flynn više nije imao problema s nalaženjem izdavača.

Objavljeno je 14 njegovih knjiga, od čega posljednja prošle godine po nazivom The Last Man . Obrađivao je tematiku terorista, politike i CIA-e i tako stvarao akcijske romane kroz koje se proteže  lik pod imenom Mitch Rapp, čovjek koji se bori protiv terorizma.
Neki od fanova njegovih djela bili su i američki predsjednici George W. Bush  i Bill Clinton.

Po knjizi Vincea Flynna iz 2010. American Assassin, CBS Films planira snimiti film a možda stvoriti i cijeli niz filmova o Mitchu Rappu.

 

(Visited 428 times, 2 visits today)

Komentari