Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Vizart

Program festivala Graffiti na Gradele nikad nije bio jači

18.06.2017. Katarina ŠapinaFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Bolu na Braču od 27. do 29. srpnja održavat će se poznati festival Graffiti na Gradele. Ovaj međunarodni festival može se pohvaliti titulom Najboljeg boutique festivala 2016. godine, ali i s najjačim programom do sada.

Edo Maajka na nikad jačem Graffiti na Gradele

Tako će po prvi puta na GNG-u nastupati Edo Maajka, ambasador hip hopa, a istog dana pridružit će mu se i Krešo Bengalka, Tone Tuoro i Marchello. Dan ranije nastupat će Kuku$ i Buntai te High 5. Za DJ pultom izmjenjivat će se VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos.

Graffiti na Gradele

Foto: Press

Graffiti na Gradele sprema najviše internacionalnih gostovanja do sada

No, to nije sve od ovogodišnjeg GNG-a. Upotpunjen je i lineup writera te street art umjetnika. Najveća regionalna imena skupit će sprejeve i boje te krenuti putem Bijele kuće i Fabrike, a Graffiti na Gradele sprema i najviše internacionalnih gostovanja do sada. To nije bilo teško ostvarivo jer je putnička stranica Momondo svrstala GNG na popis deset najboljih svjetskih street art festivala u 2017. godini, tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu.

S dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu dolazi graffiti legenda JACE. Iz Španjolske stiže Sebas Velasco, a s njim će iz Španjolske potegnuti i Iñigo Sesma. Ženske snage dolazi pojačati Andi Soto iz Paname.

Graffiti na Gradele

Foto: Press

Drugu listu artista predvodi domaći, a svjetski dvojac – Lonac i Lunar. Zidove će dijeliti s najboljim imenima iz regije, a to su Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Bare (Pimp My Pump), Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

Iako je već ucrtan na svjetsku kartu najboljih street art festivala, upad na  Graffiti na Gradele i dalje je besplatan za sve posjetitelje.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari