Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Program festivala Graffiti na Gradele nikad nije bio jači

18.06.2017. Katarina ŠapinaFoto: Press

U Bolu na Braču od 27. do 29. srpnja održavat će se poznati festival Graffiti na Gradele. Ovaj međunarodni festival može se pohvaliti titulom Najboljeg boutique festivala 2016. godine, ali i s najjačim programom do sada.

Edo Maajka na nikad jačem Graffiti na Gradele

Tako će po prvi puta na GNG-u nastupati Edo Maajka, ambasador hip hopa, a istog dana pridružit će mu se i Krešo Bengalka, Tone Tuoro i Marchello. Dan ranije nastupat će Kuku$ i Buntai te High 5. Za DJ pultom izmjenjivat će se VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos.

Graffiti na Gradele

Foto: Press

Graffiti na Gradele sprema najviše internacionalnih gostovanja do sada

No, to nije sve od ovogodišnjeg GNG-a. Upotpunjen je i lineup writera te street art umjetnika. Najveća regionalna imena skupit će sprejeve i boje te krenuti putem Bijele kuće i Fabrike, a Graffiti na Gradele sprema i najviše internacionalnih gostovanja do sada. To nije bilo teško ostvarivo jer je putnička stranica Momondo svrstala GNG na popis deset najboljih svjetskih street art festivala u 2017. godini, tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu.

S dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu dolazi graffiti legenda JACE. Iz Španjolske stiže Sebas Velasco, a s njim će iz Španjolske potegnuti i Iñigo Sesma. Ženske snage dolazi pojačati Andi Soto iz Paname.

Graffiti na Gradele

Foto: Press

Drugu listu artista predvodi domaći, a svjetski dvojac – Lonac i Lunar. Zidove će dijeliti s najboljim imenima iz regije, a to su Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Bare (Pimp My Pump), Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

Iako je već ucrtan na svjetsku kartu najboljih street art festivala, upad na  Graffiti na Gradele i dalje je besplatan za sve posjetitelje.

Komentari