Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Svijet shrvan odlaskom Jamesa Gandolfinija: “Bio je nježni div i veliki čovjek”

20.06.2013. Inja Drače
Foto: facebook.com/TheSopranos

Foto: facebook.com/TheSopranos

Legendarni Soprano, James Gandolfini je iznenadno  umro tijekom odmora u Italiji.  Zasad se smatra da je umro od srčanog udara. Njegova je smrt iznenadila svijet, a pogotovo suradnike i obitelj koji su ubrzo izašli u javnost s izjavama. Autor The Sopranosa, David Chase ga je nazvao genijem i najvećim glumcem ovoga i svih vremena. Guardian je prenio izjave njegovih bliskih kolega.

Prerani odlazak 51-ogodišnjeg  je glumca  komentirala Bette Midler: „Veliki James Gandolfini je umro danas. Tek 51 godina. Ne mogu vjerovati.“

O njegovom je karakteru dovoljno ponoviti izjavu gitarista Aerosmitha, Joea Perryja: „James Gandolfini, kakav dobar tip, duhovit i drag. S tugom će nam nedostajati.“

Rose McGowan: „Puklo mi je srce zbog Jamesa Gandolfinija. Bio je nježni div i veliki čovjek. Voljela sam ga.“

Za Gandolfinija se može reći da je jedna od najpoznatijih televizijskih persona. Najbolje ga se pamti po ulozi mafijaša Tonyja Soprana u seriji The Sopranos koja se snimala osam godina. Serija je odlično prihvaćena, a za najbolji nastup u njoj je Gandolfini osvojio  Zlatni globus i tri Emmyja. Na imdb-ju serija ima 9.1 bodova po mišljenju preko 95 tisuća korisnika. Osim ove uloge, proslavio se s filmom True Romance u kojemu je glumio nemilosrdnog mafijaša i nasilnika, a iz koje je uloge kasnije crpio svoju umjetničku inspiraciju.

Svestrani umjetnik, bavio se glazbom, svirao je saksofon i trubu. Prije nego je počeo raditi kao glumac, radio je kao izbacivač u klubu i barmen. Iako je glumio zastrašujuće likove, u osobnom je životu bio povučen, nenaviknut na slavu, a sebe je opisivao kao Woody Allena od 120 kila.

Neki od filmova u kojima je glumio obuhvaćaju Zero Dark Thirty, Killing Them Softly, Eight Millimeter, Man Who Wasn’t There. Bavio se i produkcijom. Kao producent je prvo radio na dokumentarnom filmu Alive Day: Home from Iraq, bazirajući se na psihofizičke posljedice koje rat ostavlja na vojnicima. Nakon toga je radio na dokumentarcu Wartorn: 1861-2010 bliske temom prvome filmu, o vojnicima koji pate od PTSP-a.

Pročitajte ovdje zašto ponovo gledati sjajne Sopranose i prisjetite se hvalevrijednog nastupa fantastičnog glumca Jamesa Gandolfinija.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari