Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Retrospektiva Tomislava Gotovca u novom prostoru MMSU-a u Rijeci

20.09.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook/Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte

Izložba Tomislava Gotovca naziva Anticipator kriza- Kuda idemo ne pitajte otvara se u petak 22. rujna u bivšoj tvornici Rikard Benčić, odnosno na novoj adresi Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. To je prva retrospektiva velikog umjetnika nastala sedam godina nakon njegove smrti i donosi presjek šezdeset godina duge umjetničke prakse.

Izložba meandrira između različitih medija i različitih umjetnikovih faza, kombinirajući ranije sa starijim radovima, manje poznate s ključnim djelima, autorove akcije s njihovim produžecima u novinama i dokumentima sudskih procesa. Umjetnika se ne pokušava zadržati unutar galerijskih zidova, već ga se prepušta njegovim uhodanim stazama na razmeđu kino dvorane, galerije i ulice. Stotinjak radova se, poput filmske trake, odmotava od prostorija Rikarda Benčića do Art-kina Croatia i vrti javnim prostorom.

Izložba je proširena umjetničkim programima Art Kampa Empeduja i Dana otvorenog performansa Rijeka – DOPUST te studentskom izložbom D Day. Gotovčev lik izdvaja se kao sinonim za avangardnog umjetnika i heroja popularne kulture koji cilja na ukidanje granica između umjetnosti i općinstva, kako bi to rekao Gotovac.

Studentska izložba D Day usmjerena je na realizaciju novih umjetničkih radova koji za polazišnu točku uzimaju Gotovčevu umjetničku praksu. Dani otvorenog performansa Rijeka: Akcija! donose izlaganja, performanse i akcije u javnom prostoru, te povezuju bečki akcionizam s provokativnim metodama Gotovčevog javnog nastupa. Trodnevna umjetnička manifestacija ArtKampa Empeduja: Nahranite spomenike dok su živi! u potpunosti je posvećena stvaralaštvu Antonija G. Lauera koji je riječkoj alternativnoj sceni bio i mentor i drug. Svojim prisustvom davao je značaj, ali i odavao priznanje, bio prijateljem i protagonistom riječke scene.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Komentari