Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Röyksopp i Belle and Sebastian najavili nove albume

29.09.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/Royskopp

Foto: facebook.com/Royskopp

Röyksopp su započeli ovaj tjedan najavom novog albuma pod nazivom The Inevitable End i izlazi već 11. studenog. Album je upravo to, kraj, ali na našu sreću ne kraj njihove glazbe, već posljednji album koji za sada misle izdati – njihova glazba će i dalje dolaziti do nas, ali u nekim drugim formatima. Ovo je njihovo prvo solo izdanje nakon albuma Senior iz 2010. godine. Uz samu najavu izbacili su i spot za rework pjesme Monument s njihovog nedavno objavljenog EP-a Do It Again u suradnji s Robyn, a album će osim tog reworka imati još jednu pjesmu na kojoj će pjevati Robyn. Poznata je još jedna pjesma s albuma, Running to the Sea, na kojoj pjeva Susanne Sundfør.

Foto: facebook.com/belleandsebastian

Foto: facebook.com/belleandsebastian

Najavama početkom ovog tjedna priključili su se i Belle and Sebastian. Njihov album pod nazivom Girls in Peacetime Want to Dance izlazi 20. siječnja, nakon pet godina pauze od njihovog posljednjeg albuma Write About Love i prošlogodišnje kolekcije The Third Eye Centre. Najavu su izdali pomoću video trailera koje su snimili u studiju, a daje nam i malenu sliku što nas očekuje na albumu. Nemojte zaboraviti i na mile nam vinile, jer Belle and Sebastian izbacuju reizdanje cijelog svog kataloga na vinilu već 7. listopada. Belle and Sebastian idu na turneju, a za prave fanove najbliže lokacije su: 28.10. Manchester, Engleska – Cathedral, 29.10. Bexhill-on-Sea, Engleska – De La Warr Pavilion, 31.10. Pariz, Francuska – Pitchfork Music Festival Paris i 22.5. Glasgow, Škotska – Hydro Arena (sa Scottish Festival Orchestra).

Evo, očito ponedjeljak ne mora biti tako loš.

Komentari