Istaknuto
23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

19.10.2016.

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

Glazba

S.A.R.S., Bad Copy, Dječaci i High5 na Špancirfestu

14.04.2015. Ziher.hr

Drugog festivalskog vikenda na glavnoj će pozornici Špancirfesta nastupati S.A.R.S., Edo Maajka, Dječaci, Bad Copy i High5, uz već najavljene Dubiozu kolektiv i Gogol Bordello.

U petak, 28. kolovoza, beogradski S.A.R.S. podjelit će glavnu festivalsku pozornicu s kultnim hip hop triom Bad Copy. S.A.R.S. je godinu počeo s čak dva izdanja – live albumom “Mir i ljubav” snimljenim na koncertu u Domu sportova te novim studijskim materijalom “Proleće”. Bad Copy ili poimence Sky, Timbe i Ajs iza sebe imaju četiri studijska albuma: “Orbod mebej”, “Sve sami hedovi”, “Najgori do sada” i “Krigle” na kojem se našao veliki regionalni hit Esi mi dobar, a na aktualnim koncertima izvode i neke nove pjesme.

Subota, 29. kolovoza, rezervirana je za Edu Maajku, Dječake i High5. Edo Maajka je jedno od najvažnijih hip hop imena našeg podneblja čiji status ne kopni mada je Balkan zamijenio s jednako turbulentim Izraelom. Dječaci na Špancirfest dolaze “bogatiji” za treći studijski album koji će biti objavljen sredinom svibnja, a s kojeg su skinuti singlovi Struja i Bile starke. Subotnji program otvorit će trap/hip hop petorka High5 koja je prvim albumom “Schengengang” pokrenula ogroman hype u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Premijerni nastup na Špancirfestu ističe im se kao jedan od najvažnijih momenata u kratkoj, ali uspješnoj karijeri.

Od prije su najavljeni Dubioza kolektiv, koji će ove godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta – u pulskoj Areni 31. srpnja i na Špancirfestu 30. kolovozaza, te veseli gypsy punk orkestar Gogol Bordello. U prodaji se nalazi ograničeni broj „early bird“ ulaznica za šest dana programa na pozornici Stari grad po cijeni od 159 kuna, nakon čega im se cijena penje na 199 kuna. Od srijede, 15. travnja, u ponudu ulaze i vikend te dnevne ulaznice, čija je cijena sljedeća:

Vikend ulaznica (pet 28. – ned 30. kolovoz): 129 kn

Dnevna ulaznica petak 28. 08.: 59 kn

Dnevna ulaznice subota 29. 08.: 49 kn

Dnevna ulaznica nedjelja 30. 08.: 99 kn

Komentari