Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Sirup više ne stanuje u Paromlinu

01.06.2016. Ziher.hrFoto: Press

Neizvjesnost oko nastavka poslovanja kluba Sirup u paromlinskoj zgradi s krajem svibnja je, napokon, razriješena i zapečaćena. Nakon tri vrlo uspješne sezone, sigurno je da je pred Sirupom nova dionica u njegovom nomadskom životu te da prestaje s radom na dosadašnjoj adresi.

Iako je već prije postojala određena bojazan vezana uz Paromlin, ona se u posljednjih mjesec ponovno aktualizirala te je ovakav rasplet događaja postao vrlo izvjestan. No, unatoč tome, planirani kraj sezone za sredinu lipnja neočekivano je nastupio dva tjedna ranije i time mnogim ljubiteljima i stalnim gostima kluba onemogućio oproštajnu zabavu.

Razlozi za novo preseljenje kluba zapravo su stari razlozi i javnosti su već otprije poznati. Riječ je ponajviše o (ne)sigurnosti same zgrade koja je dotrajala i ponovno evaluirana kao neupotrebljiva za bilo kakva javna okupljanja pa tako i za večeri elektroničke glazbe vikendom. Nadzorni inspektorati još su jednom utvrdili činjenično stanje, a zbog ozbiljnosti situacije i, ponajprije, sigurnosti posjetitelja, nije bilo drugog izbora nego obznaniti kraj, odnosno početak nove avanture za klub Sirup.

Sirup je od 2009. do 2013. poslovao na Donjim Sveticama, a sezonu 2015./16. bilježi kao jednu od najuspješnijih, čime je dao velik doprinos svojevrsnom renesansom valu elektroničke glazbe u metropoli.

Foto: Press

Foto: Press

Komentari