Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Humanitarni Sveti Nikola dolazi u Kino Europa

04.12.2015. Ziher.hrFoto: Press

U Kinu Europa, u subotu 5. prosinca, od 11 do 14 sati, u organizaciji studenta glume Mire Čabraje održat će se humanitarni projekt „Sveti Nikola u Kinu Europa“ Tri sata za Nazorovu.

Šarolik glazbeni i plesni program

U sklopu trosatnog programa, sve posjetitelje razveselit će Sveti Nikola. Djeca će moći uživati i u glazbenom i plesnom programu pjevačice i glumice Danijele Pintarić, pjevačice Nede Parmać Klačar i Gelato sisters, plesne skupine La dance i dječjeg zbora Kikići.

Kazalište, znanost i trikovi

Za sve ljubitelje kazališta i znanosti, glumci Miro Čabraja i Antonia Šašo izvest će predstavu ‘Ti i Ja – znanstvenika dva’. Kroz zanimljivu potragu za blagom, uz hrabrost i upornost, riješit će sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na putu do blaga. Raznim trikovima i modeliranjem balona zabavit će nas naš dežurni mađioničar.

Dva kreativna kutka i besplatan face-painting

Uz pjesmu i ples, djeca će dočekati svetog Nikolu, koji za svako dobro dijete ima poneki dar. Sveti Nikola za sve posjetitelje pripremio je još nekoliko iznenađenja, dva kreativna kutka, oslikavanje lica (face – painting) i Moje pismo Svetom Nikoli. Oba kreativna kutka su besplatna za sve posjetitelje. Za kvalitetnu zabavu pobrinut će se i preko dvadeset animatora.

Program humanitarnog projekta vodit će šarmantne voditeljice glumica Amanda Prenkaj, voditeljica Josipa Rupić i psihologinja Antonia Ćosić.

Organizator humanitarnog projekta je student glume, Miro Čabraja, koji po drugi puta surađuje s Kinom Europa. Naime, Miro Čabraja organizirao je 2012. godine humanitarnu izložbu, a nakon nepune tri godine, ponovno organizira humanitarni projekt u suradnji s Kinom Europa. Ovaj puno veći i zahtjevniji projekt realizirao je uz pomoć kolega glumaca, pjevača, animatora, producenta Tomislava Jakuša i sponzora.

Miro Čabraja istaknuo je razloge pokretanja projekta kao i važnost humanitarnosti za one kojima je to najpotrebnije:„Sretan sam što sa svojim kolegama glumcima, pjevačima i voditeljima mogu na jedan način pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Volim raditi s djecom i zato sam odlučio pokrenuti ovakav humanitarni projekt, u kojemu s roditeljima pomažemo prikupljanjem novčanih sredstava onoj djeci koju, nažalost, život nije mazio. Svi se nadamo da ćemo ovaj projekt pretvoriti u tradiciju.

Humanitarnom projektu veseli se i glumica Danijela Pintarić, koja se uvijek rado odaziva na takve događaje: “Obzirom da je u današnje vrijeme tempo života uistinu brz, često se ne uspijevam baviti humanitarnim radom onoliko koliko bih željela. Zato se rado odazivam humanitarnim koncertima, osobito ako se radi o pomoći djeci i u ovo predbožićno vrijeme nastupit ću na nekoliko takvih koncerata. Veselim se, jer dajući sebe za humani cilj, istovremeno se punim ljubavlju i postajem bolji i kvalitetniji čovjek.

Na samom kraju programa nekoliko najsretnijih pisama osvojit će nagrade poput tečaja engleskog jezika u WisdomTree – školi stranih jezika, proslave rođendana u igraonici Čarobna šuma, poklon bona u vrijednosti 500 kuna u frizerskom salonu ‘Tko te šiša?’, pet puta CD „Najljepše dječje pjesme / The Best Of Collection“ i mnoge druge vrijedne nagrade.

Ulaznicom donirate 30.00 kuna Domu za djecu u Nazorovoj.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Komentari