Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Vampire Weekend: Novi album kao prirodna progresija

24.02.2013. Sven Stažić
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Živahan mladi kvartet iz New Yorka stekao je slavu i odobravanje fanova zahvaljujući svojim pozitivnim veselim pjesmama i zvuku na kojeg je utjecao Afro – pop.
Nakon objave da će novi album biti puno mračniji od prošla 2, fanovi su se zabrinuli za novi smjer benda. Unatoč tome, pjevač benda Ezra Koenig uvjerava fanove kako nemaju razloga za brigu.

„Pa mislim da sam malo prenaglio s tom izjavom. Nisu sve pjesme mračne. U cjelini, to smo rekli za album zato što ima nekoliko pjesama čiji je teritorij nov za nas.“ Novi album će na svijetlo dana izaći u svibnju te ga bend opisuje kao „jako prirodnu progresiju“ za šestogodišnji bend, na isti način na koji je prijašnji „Contra“ bio prirodna progresija od svog prethodnika.
„Kakva god promjena bila, bilo da se tiče raspoloženja, riječi ili zvuka uvijek se osjećamo dobro uz nju. Svakako bih naglasio kako ovaj album i dalje zvuči kao Vampire Weekend, samo s novim poglavljem“.
U intervjuu, Koenig se i osvrnuo na trenutno stanje u glazbenoj industriji;“ Smiješno je jer današnje vrijeme u kojem smo započeli suradnju s glazbenom industrijom otvara nova vrata, šanse i mogućnosti. Sve se mijenja tako brzo i malo je blesavo brinuti se oko prodaja albuma jer to nije indikator da se ljudima nešto sviđa ili ne. Ono što je bitno je to da fanovi i dalje vole naš bend i našu glazbu te da će nas dalje podržavati kroz naše glazbeno putovanje.“

<div data-send=”true” data-layout=”button_count” data-width=”450″ data-show-faces=”true”></div>
(Visited 38 times, 1 visits today)

Komentari