Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Video: Brad Pitt u centru World War Z

26.04.2013. Nela Baričević
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Internacionalni feature, kojega je objavio Paramount Pictures, prikazuje Brada Pitta u borbi protiv zaraženih ljudi koji su sve samo ne obični zombiji koje smo navikli gledati.

Redatelj filma Marc Forster (Monster`s Ball, Finding Neverland) i scenarist Matthew Michael  Carnahan (The Kingdom, State of Play) prenijeli su istoimeni književni bestseller World War Z, Maxa Brooksa, na filmsko platno. Očekivanja publike su visoka, što ne čudi budući da ekipa nije odlučila ići lakšim putem i prikazati ta bića jednostavno kao žive mrtvace. Upravo suprotno, feature ostavlja dojam da je priroda odlučila očistiti Zemlju od čovječanstva u cijelosti, a Gerry Lane, kojega utjelovljuje Brad Pitt, središnji je lik i zaposlenik UN-a koji pokušava spasiti Zemlju od uništenja.

U toj borbi s vremenom, Gerry istovremeno pokušava obraniti vojsku i vladu od rušenja te zaštititi članove svoje obitelji. Do izlaska filma, koji je predviđen za 21. lipnja, nije ostalo dugo, stoga je ovo dobra prilika da zavirimo u to što možemo očekivati.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari