Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Video: INmusic dovodi europske glazbene nade

16.03.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/atoysorchestra

Foto: facebook.com/atoysorchestra

INmusic uz to što dovodi velika imena svjetske glazbene scene daje priliku i novim, mladim ili ne tako mladim, ali široj publici nepoznatim bendovima. Festival je uključen u program ETEP (European Talent Exchange Program) koji je pokrenut u Nizozemskoj, a potiče festivale, radio postaje i sve ostale medije u promoviranju glazbenih nada iz cijele Europe. Program je započeo 2002. godine, a INmusic nam ove godine dovodi A Toys Orchestra, Mile Me Deaf i Ranglekolds.

A Toy Orchestra
Četvorka koja se krije iza ovog  imena dolazi iz susjedne Italije u kojoj su velike zvijezda još od 2001. godine. Izdavanjem drugog i trećeg albuma proširili su svoju publiku preko granica Italije i prepoznali su ih MTV i BBC Radio 2, na kojem su im dva singla bila proglašena kao singlovi tjedna. Peti album “Midnight (Re)volution” izdan je 2011. godine. Bend trenutno radi na novom albumu, pa se nadamo da će biti gotov do INmusica.

Mile Me Deaf
Wolfgang Möstl je projekt Mile Me Deaf (Austrija) započeo u svojoj sobi prije 11 godina te je navodno za to vrijeme snimio petstotinjak pjesama, na floppy diskovima i kasetama. Njegova glazba se opisuje kao lo-fi (ili ti ga niža kvaliteta snimkama od uobičajene norme za glazbu) new pop indie rock miks. Album “Eat Skull” izdan je 2012. godine. Iako je projekt započeo samostalno u snimanju albuma i svih ostalih pjesama kojih ima za još jedno tridesetak albuma mu se pridružuju prijatelji.

Rangleklods
Iza ovog imena stoji danski glazbenik Esben Andersen. Iako je svoj rad započeo u Danskoj, preseljenjem u Berlin njegov glazbeni izričaj se izoštrava. U stvaranju tog specifičnog zvuka uglavnom se koristi snimanjem instrumenata, miješanjem analognih i čistih digitalnih zvukova te su oni u rasponu od minimalnog zvuka do skoro probijanja zvučnog zida. Kao inspiraciju uglavnom navodi Doorse i Bowieja, te njegova glazba iz mračnih tonova u sekundi postaje razigrana i vesela.

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari