Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Glazba

Video: INmusic dovodi europske glazbene nade

16.03.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/atoysorchestra

Foto: facebook.com/atoysorchestra

INmusic uz to što dovodi velika imena svjetske glazbene scene daje priliku i novim, mladim ili ne tako mladim, ali široj publici nepoznatim bendovima. Festival je uključen u program ETEP (European Talent Exchange Program) koji je pokrenut u Nizozemskoj, a potiče festivale, radio postaje i sve ostale medije u promoviranju glazbenih nada iz cijele Europe. Program je započeo 2002. godine, a INmusic nam ove godine dovodi A Toys Orchestra, Mile Me Deaf i Ranglekolds.

A Toy Orchestra
Četvorka koja se krije iza ovog  imena dolazi iz susjedne Italije u kojoj su velike zvijezda još od 2001. godine. Izdavanjem drugog i trećeg albuma proširili su svoju publiku preko granica Italije i prepoznali su ih MTV i BBC Radio 2, na kojem su im dva singla bila proglašena kao singlovi tjedna. Peti album “Midnight (Re)volution” izdan je 2011. godine. Bend trenutno radi na novom albumu, pa se nadamo da će biti gotov do INmusica.

Mile Me Deaf
Wolfgang Möstl je projekt Mile Me Deaf (Austrija) započeo u svojoj sobi prije 11 godina te je navodno za to vrijeme snimio petstotinjak pjesama, na floppy diskovima i kasetama. Njegova glazba se opisuje kao lo-fi (ili ti ga niža kvaliteta snimkama od uobičajene norme za glazbu) new pop indie rock miks. Album “Eat Skull” izdan je 2012. godine. Iako je projekt započeo samostalno u snimanju albuma i svih ostalih pjesama kojih ima za još jedno tridesetak albuma mu se pridružuju prijatelji.

Rangleklods
Iza ovog imena stoji danski glazbenik Esben Andersen. Iako je svoj rad započeo u Danskoj, preseljenjem u Berlin njegov glazbeni izričaj se izoštrava. U stvaranju tog specifičnog zvuka uglavnom se koristi snimanjem instrumenata, miješanjem analognih i čistih digitalnih zvukova te su oni u rasponu od minimalnog zvuka do skoro probijanja zvučnog zida. Kao inspiraciju uglavnom navodi Doorse i Bowieja, te njegova glazba iz mračnih tonova u sekundi postaje razigrana i vesela.

 

(Visited 57 times, 4 visits today)

Komentari