Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Film

Video: Povijest Hollywooda prikazana u manje od 10 minuta

12.07.2014. Ziher.hr
foto: Richard Lund

foto: Richard Lund

Većina ljudi koja se u životu želi baviti filmom troše tisuće i tisuće kuna/eura/dolara na edukacije u filmskim školama, no svijet “pokretnih slika” pun je priča o neočekivanim uspjesima, pomoću čega možemo zaključiti kako ne postoji dokazana formula za uspjeh u sedmoj umjetnosti. Svaki veliki filmaš reći će vam kako je najvažnije pratiti svoju strast i ideju i da ako ste dovoljno talentirani, filmska edukacija može vam samo donjeti dodatne beneficije pri pokušaju osvajanja filmskog svijeta. Iako, naravno, ne vjerujemo kako je ovaj video zadovoljavajuća zamjena za godine i godine Akademije, ili bilo koje druge filmske škole, bez ikakve sumnje The History of Hollywood in Under 10 Minutes pokriva sve temelje razvijana filma u SAD-u, evoluciju ovog medija te svijeta showbusinessa.

Ovaj video je očito informativan i ponaša se kao video verzija Wikipedije o snimanju filmova, no filmska edukacija se ne sastoji samo od učenja činjenica i velikih imena u filmskoj umjetnosti. Filmske škole također uče svoje studente osnove kao što su rukovanje kamerama, pisanje scenarija, egzekuciju snimanja slike, snimanja zvuka i slično. Cilj nije oblikovati nečiji stil, već poduprijeti nečiju strast pružajući sredstva i savjete potrebne za pokušaj ostvarenja pojedinačnih snova. Ipak, ovaj video je dobar početak za vašu filmsku edukaciju!

Komentari