Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Video: Povijest Hollywooda prikazana u manje od 10 minuta

12.07.2014. Ziher.hr
foto: Richard Lund

foto: Richard Lund

Većina ljudi koja se u životu želi baviti filmom troše tisuće i tisuće kuna/eura/dolara na edukacije u filmskim školama, no svijet “pokretnih slika” pun je priča o neočekivanim uspjesima, pomoću čega možemo zaključiti kako ne postoji dokazana formula za uspjeh u sedmoj umjetnosti. Svaki veliki filmaš reći će vam kako je najvažnije pratiti svoju strast i ideju i da ako ste dovoljno talentirani, filmska edukacija može vam samo donjeti dodatne beneficije pri pokušaju osvajanja filmskog svijeta. Iako, naravno, ne vjerujemo kako je ovaj video zadovoljavajuća zamjena za godine i godine Akademije, ili bilo koje druge filmske škole, bez ikakve sumnje The History of Hollywood in Under 10 Minutes pokriva sve temelje razvijana filma u SAD-u, evoluciju ovog medija te svijeta showbusinessa.

Ovaj video je očito informativan i ponaša se kao video verzija Wikipedije o snimanju filmova, no filmska edukacija se ne sastoji samo od učenja činjenica i velikih imena u filmskoj umjetnosti. Filmske škole također uče svoje studente osnove kao što su rukovanje kamerama, pisanje scenarija, egzekuciju snimanja slike, snimanja zvuka i slično. Cilj nije oblikovati nečiji stil, već poduprijeti nečiju strast pružajući sredstva i savjete potrebne za pokušaj ostvarenja pojedinačnih snova. Ipak, ovaj video je dobar početak za vašu filmsku edukaciju!

(Visited 195 times, 1 visits today)

Komentari