Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Video: Povijest Hollywooda prikazana u manje od 10 minuta

12.07.2014. Ziher.hr
foto: Richard Lund

foto: Richard Lund

Većina ljudi koja se u životu želi baviti filmom troše tisuće i tisuće kuna/eura/dolara na edukacije u filmskim školama, no svijet “pokretnih slika” pun je priča o neočekivanim uspjesima, pomoću čega možemo zaključiti kako ne postoji dokazana formula za uspjeh u sedmoj umjetnosti. Svaki veliki filmaš reći će vam kako je najvažnije pratiti svoju strast i ideju i da ako ste dovoljno talentirani, filmska edukacija može vam samo donjeti dodatne beneficije pri pokušaju osvajanja filmskog svijeta. Iako, naravno, ne vjerujemo kako je ovaj video zadovoljavajuća zamjena za godine i godine Akademije, ili bilo koje druge filmske škole, bez ikakve sumnje The History of Hollywood in Under 10 Minutes pokriva sve temelje razvijana filma u SAD-u, evoluciju ovog medija te svijeta showbusinessa.

Ovaj video je očito informativan i ponaša se kao video verzija Wikipedije o snimanju filmova, no filmska edukacija se ne sastoji samo od učenja činjenica i velikih imena u filmskoj umjetnosti. Filmske škole također uče svoje studente osnove kao što su rukovanje kamerama, pisanje scenarija, egzekuciju snimanja slike, snimanja zvuka i slično. Cilj nije oblikovati nečiji stil, već poduprijeti nečiju strast pružajući sredstva i savjete potrebne za pokušaj ostvarenja pojedinačnih snova. Ipak, ovaj video je dobar početak za vašu filmsku edukaciju!

Komentari