Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Video: Prije trideset godina je moonwalk obuzeo svijet

25.03.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/michaeljackson

Foto: facebook.com/michaeljackson

Na današnji dan, prije ravno trideset godina Michael Jackson je snimao koncert za proslavu dvadesetpetog rođendana izdavačke kuće Motown. Jackson je bio zamoljen da se za Motown ponovo okupi sa svojoj braćom i da poznati Jackson 5 odsviraju svoje najveće hitove. Michael je tada pripadao drugoj izdavačkoj kući, no pristao je na suradnju pod uvjetom da otpjeva Billie Jean. Album “Thriller” tada je već četiri mjeseca vladao glazbenim ljestvicama, a na radio postajama se Billie Jean mogla čuti najmanje 5 puta dnevno. Moonwalk koji je tada izveo je trajao 2 sekunde, ali je obuzeo cijeli svijet te su ga djeca na ulicama već sutradan pokušavala kopirati. Iako je isti taj moonwalk James Brown plesao godinama, Jackson ga je doveo do perfekcionizma. Te i dan danas, nakon svih njegovih uspona i padova, svijet je i dalje obuzet Jacksonovim moonwalkom. I iako nam današnje vrijeme izbacuje zvijezde i zvjezdice svakih tjedan dana te mnogi pokušavaju otplesati nešto što će biti barem blizu uspjeha kojeg je Michael zabilježio s moonwalkom i dalje mu nitko nije ni do koljena.
Michaelov prvi ikada moonwalk počinje oko 04:14.

Komentari