Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Video: Prije trideset godina je moonwalk obuzeo svijet

25.03.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/michaeljackson

Foto: facebook.com/michaeljackson

Na današnji dan, prije ravno trideset godina Michael Jackson je snimao koncert za proslavu dvadesetpetog rođendana izdavačke kuće Motown. Jackson je bio zamoljen da se za Motown ponovo okupi sa svojoj braćom i da poznati Jackson 5 odsviraju svoje najveće hitove. Michael je tada pripadao drugoj izdavačkoj kući, no pristao je na suradnju pod uvjetom da otpjeva Billie Jean. Album “Thriller” tada je već četiri mjeseca vladao glazbenim ljestvicama, a na radio postajama se Billie Jean mogla čuti najmanje 5 puta dnevno. Moonwalk koji je tada izveo je trajao 2 sekunde, ali je obuzeo cijeli svijet te su ga djeca na ulicama već sutradan pokušavala kopirati. Iako je isti taj moonwalk James Brown plesao godinama, Jackson ga je doveo do perfekcionizma. Te i dan danas, nakon svih njegovih uspona i padova, svijet je i dalje obuzet Jacksonovim moonwalkom. I iako nam današnje vrijeme izbacuje zvijezde i zvjezdice svakih tjedan dana te mnogi pokušavaju otplesati nešto što će biti barem blizu uspjeha kojeg je Michael zabilježio s moonwalkom i dalje mu nitko nije ni do koljena.
Michaelov prvi ikada moonwalk počinje oko 04:14.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari