Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Film

Romantični filmovi koje niste gledali, a imate priliku ovog Valentinova

13.02.2014. Inja Drače

Foto: Cate Blanchett u The Man Who Cried, freshmoviequotes.tumblr.com

Bili vi obožavatelji ili istinski mrzitelji Valentinova i svih njegovih simbola, srca, cvijeća i čokolada, ono može postati dobra izlika za potragu i gledanje nekoga filma. U skladu s prilikom, bacila sam se u istraživanje ne toliko popularnih, ali zanimljivih i kvalitetnih filmova romantično ljubavne tematike. Krenimo s listom:

Slogan – 1969.

Priznajem, ovaj je film daleko od nepoznatog, ali računajući na mlađe čitatelje morao je naći svoje mjesto na listi. Glavni su glumci legendarni Serge Gainsbourg i Jane Birkin koji su se na snimanju ovoga filma zaljubili. Možete pretpostaviti da je kemija primjetna u filmu. Fabula se vrti oko oženjenog Sergea Fabergea koji se ludo zaljubi u prijateljevu djevojku, a istovremeno očekuje dijete sa svojom ženom.

Desert Hearts – 1985.

Film koji je snimljen u osamdesetima, vremenski obrađuje kraj pedesetih i ljubavni odnos dviju žena. Ovo je prvi film u kojemu su glavni ženski likovi homoseksualne orijentacije, a da ima sretan kraj i ne involvira muškarca u ljubavni odnos.

Say Anything – 1989.

Ako želite vidjeti Johna Cusacka u verziji – zaljubljeni srednjoškolac, maturant, svakako pogledajte ovaj film. On se zaljubljuje u pametnu djevojku koja mora otići u Englesku na daljnje školovanje. Ukoliko vam je ikad ljubav trebala zauvijek otići iz života, a bili ste tinejdžeri i još nisu postojali mobiteli, Skype i Facebook, jer je 1989., shvatit ćete glavnoga junaka i njegove boli.

10 Things I Hate About You – 1999.

Ili kako radnju Shakespeareove komedije Ukroćene goropadnice modernizirati, a mjesto radnje pretvoriti u srednju školu. Ili kako su smiješno izgledali Heath Ledger i Joseph Gordon-Levitt na kraju 20 st. I prije Batmana. Sve u svemu, ovo je simpatična priča o obitelji, prijateljima i vezama. Priznajemo, ovaj ste film vjerojatno pogledali, ali prošuljao se na listu jer jednostavno je nezaobilazan blast from the past. 

The Man Who Cried – 2000.

Koja žena, bila sama ili u vezi ne bi voljela gledati Johnnyja Deppa za Valentinovo? Ova romantična drama nam predstavlja priču o mladoj Židovki. Na životnom se putu zaljubljuje u lijepoga roma koji radi s njom u cirkusu te ona mora odlučiti hoće li ostati s njime ili krenuti u potragu za davno izgubljenim ocem. Glume Kate Blanchett, Christina Ricci i Johnny Depp.

Under the Tuscan Sky – 2003.

Diane Lane glumi upravo razvedenu ženu kojoj prijateljice kupe autobusnu turneju kroz Italiju tijekom odlučuje kupiti kuću u Toskani. Naravno, upoznaje muškarca, a želite li saznati što se s njima dogodi pogledajte film!

Imagine Me and You – 2005.

Je li vam poznat naziv? Naravno, to su stihovi pjesme Happy together. Međutim, jesu li likovi happy together (sretni zajedno)? Luce uređuje cvijeće za vjenčanje Hectora i Rachel. Kasnije izlaze svi skupa na večeru s Hectorovim najboljim prijateljem i neženjom tijekom saznaju da je Luce gay, a kao posljedicu Rachel i Luce počinju otkrivati osjećaje jedna za drugu.

Little Manhattan – 2005.

Priča o prvim ljubavima. Možete li se sjetiti u koga ste vi bili zaljubljeni u osnovnoj školi ili vašega prvoga poljupca? Simpatična priča o dječaku (mali Josh Hutcerson!) koji se zaljubljuje u djevojčicu, doživljava prvo razočaranje u ljubav i uči veliku životnu lekciju.

It’s a Boy Girl Thing – 2006.

Ok, film nije revolucionaran, nećete vidjeti ništa posebno novoga, ali je dovoljno simpatičan za pogledati na Valentinovo. Susjedi i školske se kolege Nell i Woody mrze, a svađajući se u muzeju ispred astečkog boga, njihove se duše preko noći čarobno zamijene odnosno naši se junaci bude u krivim tijelima. U filmu se pojavljuje Sharon Osbourne koja pjeva Ozzyjevu pjesmu Goodbye to Romance.

Waitress – 2007.

Kao što ste mogli zaključiti iz naslova, glavni lik ove romantične priče je konobarica. Sama radnja zvuči pomalo bizarno: nadajući se da će pobijediti u natjecanju u pečenju pita kako bi se mogla izvući iz nesretnog braka, saznaje da je trudna i zaljubljuje se u svoga novoga doktora. Čini mi se kao da je baš Keri Russell stvorena za ovu ulogu.

(Visited 1.238 times, 1 visits today)

Komentari