Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Video – Umro John Wilkinson: Gitarist Elvisovog TCB Banda

12.01.2013. Domagoj Puškarić

Foto: Facebook

Gitarist koji je s Kraljem održao preko 1200 koncerata kroz devet godina, umro je od raka u 67. godini, prenosi music-news.

Wilkinson je gitaru počeo svirati još kao dijete, a s devet godina upoznao je Elvisa kad je on bio predgrupa Hank Showa. Wilkinson je iskoristio priliku te Elvisu pokazao što zna na gitari na što mu je Kralj odgovorio da će se kad tad opet sresti.

Wilkinson se nakon srednje škole preselio u LA i počeo svirati s bendom po klubovima. Nekoliko godina trebalo mu je da stekne reputaciju, a tada u priču uskače Elvis koji ga zove na audiciju za ritam gitarista za svoj bend, kasnije poznatom kao TCB Band. S Elvisom je svirao od 1968. do 1977., ujedno godine Elvisovog zadnjeg koncerta 26.6. u Indianapolisu.

Za vrijeme sviranja u TCB Bandu izdao je nekoliko singlova, a nakon Elvisove smrti u kolovozu 1977. osnovao je bend Justice s kojim je još kratko svirao.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari