Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Video – Umro John Wilkinson: Gitarist Elvisovog TCB Banda

12.01.2013. Domagoj PuškarićVrijeme čitanja: 1 minuta

Foto: Facebook

Gitarist koji je s Kraljem održao preko 1200 koncerata kroz devet godina, umro je od raka u 67. godini, prenosi music-news.

Wilkinson je gitaru počeo svirati još kao dijete, a s devet godina upoznao je Elvisa kad je on bio predgrupa Hank Showa. Wilkinson je iskoristio priliku te Elvisu pokazao što zna na gitari na što mu je Kralj odgovorio da će se kad tad opet sresti.

Wilkinson se nakon srednje škole preselio u LA i počeo svirati s bendom po klubovima. Nekoliko godina trebalo mu je da stekne reputaciju, a tada u priču uskače Elvis koji ga zove na audiciju za ritam gitarista za svoj bend, kasnije poznatom kao TCB Band. S Elvisom je svirao od 1968. do 1977., ujedno godine Elvisovog zadnjeg koncerta 26.6. u Indianapolisu.

Za vrijeme sviranja u TCB Bandu izdao je nekoliko singlova, a nakon Elvisove smrti u kolovozu 1977. osnovao je bend Justice s kojim je još kratko svirao.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari