Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

Video – Umro John Wilkinson: Gitarist Elvisovog TCB Banda

12.01.2013. Domagoj Puškarić

Foto: Facebook

Gitarist koji je s Kraljem održao preko 1200 koncerata kroz devet godina, umro je od raka u 67. godini, prenosi music-news.

Wilkinson je gitaru počeo svirati još kao dijete, a s devet godina upoznao je Elvisa kad je on bio predgrupa Hank Showa. Wilkinson je iskoristio priliku te Elvisu pokazao što zna na gitari na što mu je Kralj odgovorio da će se kad tad opet sresti.

Wilkinson se nakon srednje škole preselio u LA i počeo svirati s bendom po klubovima. Nekoliko godina trebalo mu je da stekne reputaciju, a tada u priču uskače Elvis koji ga zove na audiciju za ritam gitarista za svoj bend, kasnije poznatom kao TCB Band. S Elvisom je svirao od 1968. do 1977., ujedno godine Elvisovog zadnjeg koncerta 26.6. u Indianapolisu.

Za vrijeme sviranja u TCB Bandu izdao je nekoliko singlova, a nakon Elvisove smrti u kolovozu 1977. osnovao je bend Justice s kojim je još kratko svirao.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari