Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Zagrebačka premijera filma Poklon predsjednika Nixona u sklopu 2. Maratona 'kratkiša'

20.12.2014. Ziher.hr
foto: HAVC

foto: HAVC

Poklon predsjednika Nixona, kratkometražni igrani film redatelja Igora Šeregija, s Reneom Bitorajcem u glavnoj ulozi, imat će svoju zagrebačku premijeru u Kinu Europa u sklopu Maratona kratkih filmova, 21. prosinca u 19 sati.
“Snimao sam filmove, sinkronizirao crtiće, snimao radio drame, sudjelovao i vodio showove, igrao u kazalištu, ali nikad do sada snimio kratki igrani film. Sada jesam i to. Zašto? Jedan sam od onih koji vjeruju da je dobar scenarij najvažniji preduvjet za dobar posao na filmu, a ovaj je upravo takav. Sada vjerujem da bi taj filmić mogao biti dobar korak za ulazak u nesto veće. Mozda kazališnu predstavu, možda cjelovečernji film ili možda najbolje, seriju. A možda i sve od toga. Sjajna mlada, profesionalna i pametna ekipa na jednom mjestu bila je garancija ne samo dobrog rezultata, već i zabavnog i dinamičnog snimanja. Redatelj Šeregi te mladi srpski glumac Radovan Vujović koji je, priznajem, ali teska srca, svojim šarmom i ljepotom uspio u kadru od mene napraviti izratito ružnog (ali još uvijek dobrog) glumca, uljepšali su tjedan dana mog ‘mladog’ života. Nije li to puno? Odlične reakcije publike znak su da ne treba stati na tome, pogotovo kad je redatelj raspisao nastavke”, istaknuo je Bitorajac kojem će se na projekciji pridružiti i Radovan Vujović, ekipa filma te scenarist i redatelj Igor Šeregi koji je Renea već pozvao u svoj dugometražni projekt ZG80 čije snimanje počinje za nekoliko mjeseci u Zagrebu i Beogradu.

Poklon predsjednika Nixona priča je o Peđi i Stipi, niskorangiranim obavještajcima unutar JNA koji dobivaju zadatak prevesti poklon predsjednika SAD-a Richarda Nixona drugu Titu u njegovu ljetnu rezidenciju na Brijunima. U glavnim ulogama, osim Bitorajca koji glumi Stipu, su i Radovan Vujović u ulozi Peđe, a regionalnoj glumačkoj ekipi pridružio se i engleski glumac i komičar Max Whatley, član glumačke agencije United Agents. U ostalim ulogama su Zijad Gračić, Danko Ljuština, Petar Cvirn i Ilija Ivezić u ulozi Tita.

Poklon predsjednika Nixona (President Nixon’s Present) from Igor Šeregi on Vimeo.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari