Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Zašto Jay-Z repa Marini Abramović?

11.07.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Marina Abramović i Jay-Z unutar istog performansa? Da. Jay-Z je odlučio istražiti neke njemu novije umjetničke forme te je povodom novog albuma Magna Carta Holy Grail odlučio izvesti svoju pjesmu u Pace Gallery u New Yorku.

Čak šest sati izvodi pjesmu što je, možemo reći, mačji kašalj za baku performansa koja je poznata po svojim zahtjevnim i često dugotrajnim performansima. Čini se da će Jay-Z još malo dublje zagaziti u umjetničke vode ako sudimo po čestim referencama (Picasso, da Vinci, Basquiat, MoMA, Tate…) na umjetnost u zadnje vrijeme.

Tako je Abramovićeva jučer (10.7,) posjetila ovog glazbenika te se i sama uključila u performans. Za razliku od ostalih koji su većinom promatrali (i snimali) izvedbu pjesme Picasso Baby, možda najpoznatija suvremena umjetnica pridružila se reperu na sceni. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari