Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Zašto Jay-Z repa Marini Abramović?

11.07.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Marina Abramović i Jay-Z unutar istog performansa? Da. Jay-Z je odlučio istražiti neke njemu novije umjetničke forme te je povodom novog albuma Magna Carta Holy Grail odlučio izvesti svoju pjesmu u Pace Gallery u New Yorku.

Čak šest sati izvodi pjesmu što je, možemo reći, mačji kašalj za baku performansa koja je poznata po svojim zahtjevnim i često dugotrajnim performansima. Čini se da će Jay-Z još malo dublje zagaziti u umjetničke vode ako sudimo po čestim referencama (Picasso, da Vinci, Basquiat, MoMA, Tate…) na umjetnost u zadnje vrijeme.

Tako je Abramovićeva jučer (10.7,) posjetila ovog glazbenika te se i sama uključila u performans. Za razliku od ostalih koji su većinom promatrali (i snimali) izvedbu pjesme Picasso Baby, možda najpoznatija suvremena umjetnica pridružila se reperu na sceni. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari