Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Film

Ženijalni vikend po drugi puta u hrvatskim kinima

04.03.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/ event zenijalni vikend

Drugi Ženijalni vikend, filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena, ove se godine održava u 20 gradova i 26 nezavisnih kina diljem Hrvatske, a trajat će od 5. do 8. ožujka. Na programu je pet filmova, među njima i novi film Zrinka Ogreste S one strane koji je u Berlinu primio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label.

Novi Ogrestin uradak nastao je u suradnji sa scenaristom Matom Matišićem, a u fokusu je filma protagonistkinja Vesna (Ksenija Marinković) koja se prije 20 godina preselila s obitelji u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, život nje i njezine obitelji promijenit će se nakon jednog neočekivanog poziva kada će na površinu isplivati tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Film će biti prikazan pretpremijerno u 15 gradova, a sama ekipa filma gostovat će na projekciji u splitskom Kinu Karaman u nedjelju, 6. ožujka u 20.30 sati. Film se, osim u Splitu, pretpremijerno prikazuje u Daruvaru, Koprivnici, Kutini, Metkoviću, Novskoj, Osijeku, Pazinu, Prelogu, Sinju, Sisku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Đakovu.

Na programu su još četiri filma kojima su u fokusu, naravno, žene. To je romantična drama Brooklyn, koja govori o djevojci koja odlučuje napustiti Irsku i odseliti u SAD; romantična priča Carol, koja govori o ljubavnom odnosu dviju žena različite dobi i društvenog statusa tijekom ranih 1950-ih u New Yorku – filmovi koji su se spominjali i u ovogodišnjim oskarovskim kategorijama. Potom biografska drama Joy koja govori o ženi koja uspijeva u svojem naumu i postaje osnivačica carstva vrijednog bilijune dolara, te Lekcija, bugarsko-grčki film koji priča o srednjoškolskoj profesorici koja, suočena s egzistencijalnim problemom, zaboravlja na sve lekcije kojima je podučavala svoje učenike.

Drugi Ženijalni vikend organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra. Više o samom događanju može saznati i preko Facebook eventa.

Komentari