Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

ZEZ u ruhu elektronike: Blanck Mass + ikonal

27.04.2016. Ziher.hrFoto: Facebook.com / Zavod za eksperimentalni zvuk

Blanck Mass je solo projekt Benjamina Powera, poznatog i kao polovica elektroničkih noise velikana Fuck Buttons. U organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk, u subotu 30. travnja, predstavit će KSET-ovoj publici svoj posljednji album “Dumb Flesh”, izdan za Sacred Bones Records. 2010. godine počinje producirati glazbu pod pseudonimom Blanck Mass te svoj prvi album istog imena izbacuje sljedeće godine za Mogwaijev label Rock Action. Album nije bio zamišljen za live izvođenje već je predstavljao niz ambijentalnih zvučnih krajolika lišenih beatova. Njegova traka Sundowner 2012. godine je korištena za vrijeme svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, što je skrenulo pozornost svjetske publike na njegov solo projekt s već široko uvriježenih Fuck Buttonsa i njihove “stadionske elektronike”. U međuvremenu izbacuje nekoliko EP-eva, te 2013. odlazi na turneju kao support za Sigur Rós.
Svoj drugi dugometražni album “Dumb Flesh” izbacuje 2015. godine za Sacred Bones Records (John Carpenter, David Lynch, Zola Jesus, Pharmakon…). Tu pokazuje evoluciju svog zvuka kojem su pridodani nešto klupski pristupatičniji beatovi te poigravanje s modularnim sintisajzerima. Njegov producentski fokus tu je prešao s apstraktnih slojevitih struktura na konkretno, gotovo organsko, što pokazuje ime albuma i pripadajući vizual zgužvanog ljudskog mesa. Album promišlja o kibernetici kao budućnosti čovječnosti, spajajući elektronsku ekstenziju mašina s krhkom ljudskošću kroz beskonačnu fluidnost slojevitih loopova koji unatoč svojoj surovosti donose i karakterističnu transcendentalnu ljepotu.

Kao podrška će istu večer nastupiti i ikonal (bRave), projekt Nikole Kosa koji prepoznatljivim zvukom djeluje mnogo godina na rave, techno sceni. Koristeći Analog Rythm ritam mašinu, Analog Four synth i Octatrak sampler, izvodi mračnu i sirovu glazbu s acid house, electro i techno elementima stvorenu za ples. Bez sumnje će izvrsno doprinijeti mračnoj rave buci u groznici ZEZ-ove subotnje večeri.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 45kn, a na ulazu će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 21h, a detalji o satnici i pretprodaji bit će objavljeni na Facebook eventu.Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Komentari