Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

ZKM priprema spektakl za sve generacije – predstavu 'Petar Pan'

04.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Predstava „Petar Pan“, nastala po djelu škotskog pisca Jamesa Matthewa Barriea, u dramatizaciji Ivora Martinića i režiji Roberta Waltla, premijerno će biti izvedena u utorak, 16. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih. Petar Pan pripada onim univerzalnim mitovima koji su napustili svoje stvaratelje i sami se otisnuli u imaginarni svijet kojeg nastanjuju heroji, junaci i antijunaci, izmišljeni i stvarni koji su svojim životima potaknuli maštu drugih.

Petar Pan je sanjivi i hrabri junak koji odbija odrasti, a u viđenju jednog od ponajboljih slovenskih redatelja za djecu, postaje lik s kojim se mogu poistovjetiti te razumijeti ga i zavoljeti i odrasli. Redatelj Robert Waltl, koji je upravo u Zagrebačkom kazalištu mladih režirao neke od svojih ponajboljih predstava za djecu i njihove roditelje („Mala sirena“, „Ružno pače“) ovoga puta radi veliki spektakl na sceni Istra idealan za advenstko vrijeme.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Za to je pored redatelja zaslužna dream team ekipa – bajkovitu scenografiju osmislio je priznati francuski scenograf Jean Guy Lecat, stalni  suradnik Petera Brooka, dok je skladatelj i autor songova Arsen Dedić, a kostime kreira Ana Savić Gecan. Sama drama Ivora Martinića, pak, potencira tvrdoglavu prirodu Barrieva jezika i obraća se i današnjoj publici preko jednostavih i učinkovitih intervencija. Dramaturg predstave je Ivica Buljan, njegova asistentica Mirna Rustemović, a koreografkinja je  Selma Banich.

U predstavi glumi gotovo cijeli ansambl Zagrebačkog kazališta mladih potpomognut mladim  snagama. Vedran Živolić utjelovit će Petra Pana, dok je Wendy perspektivna mlada glumica Anja Đurinović, vila Zvončica je  Doris Šarić Kukuljica, a Kapetan Kuka Frano Mašković. U predstavi još glume: Urša Raukar, Pjer Meničanin, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Dora Polić Vitez, Hrvojka Begović, Kristijan Ugrina, Milivoj Beader, Marko Cindrić, Filip Vidović i Lukrecija Tudor.

(Visited 232 times, 1 visits today)

Komentari