Istaknuto
22.10.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

Izvedbene umjetnosti

ZKM priprema spektakl za sve generacije – predstavu 'Petar Pan'

04.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Predstava „Petar Pan“, nastala po djelu škotskog pisca Jamesa Matthewa Barriea, u dramatizaciji Ivora Martinića i režiji Roberta Waltla, premijerno će biti izvedena u utorak, 16. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih. Petar Pan pripada onim univerzalnim mitovima koji su napustili svoje stvaratelje i sami se otisnuli u imaginarni svijet kojeg nastanjuju heroji, junaci i antijunaci, izmišljeni i stvarni koji su svojim životima potaknuli maštu drugih.

Petar Pan je sanjivi i hrabri junak koji odbija odrasti, a u viđenju jednog od ponajboljih slovenskih redatelja za djecu, postaje lik s kojim se mogu poistovjetiti te razumijeti ga i zavoljeti i odrasli. Redatelj Robert Waltl, koji je upravo u Zagrebačkom kazalištu mladih režirao neke od svojih ponajboljih predstava za djecu i njihove roditelje („Mala sirena“, „Ružno pače“) ovoga puta radi veliki spektakl na sceni Istra idealan za advenstko vrijeme.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Za to je pored redatelja zaslužna dream team ekipa – bajkovitu scenografiju osmislio je priznati francuski scenograf Jean Guy Lecat, stalni  suradnik Petera Brooka, dok je skladatelj i autor songova Arsen Dedić, a kostime kreira Ana Savić Gecan. Sama drama Ivora Martinića, pak, potencira tvrdoglavu prirodu Barrieva jezika i obraća se i današnjoj publici preko jednostavih i učinkovitih intervencija. Dramaturg predstave je Ivica Buljan, njegova asistentica Mirna Rustemović, a koreografkinja je  Selma Banich.

U predstavi glumi gotovo cijeli ansambl Zagrebačkog kazališta mladih potpomognut mladim  snagama. Vedran Živolić utjelovit će Petra Pana, dok je Wendy perspektivna mlada glumica Anja Đurinović, vila Zvončica je  Doris Šarić Kukuljica, a Kapetan Kuka Frano Mašković. U predstavi još glume: Urša Raukar, Pjer Meničanin, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Dora Polić Vitez, Hrvojka Begović, Kristijan Ugrina, Milivoj Beader, Marko Cindrić, Filip Vidović i Lukrecija Tudor.

(Visited 222 times, 1 visits today)

Komentari