Nagrade

Ziherov adventski kalendar: 7/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Zihernjaci,

Za početak vam se želim ispričati na neugodnostima koje vam je jučer priuštio Krampus. Rekao sam mu da se ne miješa, ali znate njega.

Srećom po vas i vašu neutaživu želju za poklonima – vratio sam se! Budući da je Krampus vjerojatno prepao djecu u vama, današnji poklon neće vam teško pasti. Najmlađi često lektiru mijenjaju djelima R.L.Stinea, ali vidim da i vi potajno uzimate knjižice s polica svojih mlađe braće i sestara ili klinca i klinceza koji možda više nisu tako mali i nevini kakvi biste vi voljeli da jesu.

Ne čudi stoga da je Stine prozvan „Stephenom Kingom dječje literature“ zahvaljujući svojoj seriji horor knjiga za djecu originalnog naslova „Goosebumps“ koje su tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća stekle nevjerojatnu popularnost, toliku da ne možemo ništa drugo doli ih voljeti mrziti.

Ove je godine realizirana i filmska adaptacija njegovih nevjerojatnih priča pod naslovom Čudovišta iz susjedstva s Jackom Blackom u glavnoj ulozi. Radi se o avanturističkoj komediji koja će usrećiti nešto mlađe, ali i potajno razveseliti i starije – baš kako to biva sa Stineovim djelom.

Foto: Facebook.com/GoosebumpsMovie
Foto: Facebook.com/GoosebumpsMovie

Iako je u početku uznemiren zbog činjenice što se iz velikog grada morao preseliti u mali gradić, tinejdžer Zach Cooper uskoro zaboravi na sve to kada se sprijatelji s Champom i otkrije da mu je susjeda prelijepa djevojka Hannah. Ali neće sve biti tako jednostavno kada Zach upozna Hanninog misterioznog i vrlo čudnovatog oca za kojeg se ispostavlja da je R. L. Stine, autor super-uspješnih knjiga „Goosebumps“. Kako malo pomalo Zach upoznaje čudnovatu obitelj iz susjedstva uskoro otkriva i da Stine krije opasnu tajnu: naime, čudovišta koja su opisana u njegovim bestselerima zapravo su stvarna, a Stine štiti svoje čitatelje od njih držeći ih zaključane u svojim knjigama. Međutim, kada ista ta čudovišta igrom slučaja budu puštena na slobodu, Zachov život u potpunosti se mijenja.

Ako vas je radnja zaintrigirala, u suradnji s Continentalom filmom i Cineplexxom povest ću čak 5 sretnih dobitnika zajedno s vašim kino-partnerima na jednu od projekcija Čudovišta iz susjedstva za koju možete birati karte između sjevernog  (Zagreb) i južnog središta Hrvatske (Split).

Ispod današnje objave adventskog kalendara na Ziherovom Facebooku napišite u kojem gradu želite da vas vodim u kino (Zagreb ili Split) te datum kada biste voljeli pogledati film. Dobitnike izvlačim u 22 sata.

Do sutra,

Djed Mraziher

advent 7 mraziher

 

Be social

Komentari