Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017 – 25/25: Sretan Božić!

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Sretan Božić! Želim vam da današnji dan provedete ispunjen srećom i veseljem sa svojim najdražima. Vrijeme je za posljednje darove ovogodišnjeg Ziherovog adventskog kalendara, a riječ je o filmu Jumanji: Welcome to the Jungle i hit romanu “Ciganin ali najljepši” Kristiana Novaka.

Nemojte misliti da ovaj naslov ima veze s poznatom pjesmom od Gunsa! Jumanji: Welcome to the Jungle dolazi kao svojevrsni sequel legendarnog filma iz 1995. s Robinom Williamsom. U ovom nastavku, koji se smješta u žanr akcijske avanture, glume Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart i Karen Gillan, a pratimo ih dvanaest godina nakon događaja iz prvog filma. Johnson se nalazi u ulozi doktora Bravestonea, arheologa i istraživača, Black je profesor Oberon, Hart je zoolog Finbar i specijalist za oružje, a Gillan je komandos Ruby Roundhouse. Svi oni glume avatare likova koji su opasnu igru zaigrali u stvarnom svijetu, tako da pazite kako bacate kocku!

Ako želiš pogledati film Jumanji: Welcome to the Jungle 28. prosinca u Cineplexx kinima (3×2 ulaznice), uputi se na Ziherov Instagram profil.

Jedna od knjiga o kojoj se najviše pričalo ove godine nesumnjivo je “Ciganin, ali najljepši” Kristiana Novaka u izdanju OceanMore. “Ciganin, ali najljepši” je kriminalistički, (melo)dramski triler s ljudskim leševima i ljubavnom pričom; dokumentaristički prikaz u obliku novinske reportaže ostvaren na način ghost writera koji je u jednom i Rom i policajac i bliskoistočni migrant; i konačno i Bildungsroman gdje se jedna ličnost odgojnim silnicama izvodi od djetinjstva preko dječaštva do mlađe punoljetnosti. Riječ je o romanu djetinjstva u stanovitom smislu, o romanu međimurskog društvenog kolektivnog potisnutog koje eruptira kao aktivni vulkan, pomalo je to sociološka skica, pomalo naturalistički roman, na mahove se radi o lirskoj prozi. Roman će 30. prosinca zaživjeti na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u adaptaciji Ivora Martinića i režiji Ivice Buljana.

Ako želiš roman “Ciganin, ali najljepši” Kristiana Novaka u izdanju OceanMore, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari