Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 23/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

U Galeriji Klovićevi dvori u tijeku je retrospektiva jednog od najprepoznatljivijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Vasko Lipovac u hrvatskoj modernoj umjetnosti druge polovine 20. stoljeća gradi svoju autentičnu poziciju i duboko humanistički promišljen umjetnički imaginarij svijeta za koji je umjetnik vjerovao da ima svoju svrhu. Ova izložbena prezentacija njegova umjetničkog opusa pružit će rijetko viđen presjek kroz sve faze umjetnikova iznimno plodnog stvaralaštva, u rasponu od prvih radova nastalih početkom pedesetih do zadnjih crteža nastalih na samom kraju umjetnikova života, tijekom 2006. godine. Možete pogledati oko 250 Lipovčevih radova, uključujući skulpture, slike, grafike, crteže, reljefe i instalacije, a za vas smo pripremili čak 7×2 paketa ulaznica!

Ako želiš u Galeriju Klovićevi dvori na retrospektivu Vaska Lipovca, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Vodič kroz hrvatske muzeje i zbirke Muzejskog dokumentacijskog centra je vodič koji sustavno prikazuje 265 muzeja, zbirki i stalnih izložbi te 36 zbirki vjerskih zajednica podijeljenih prema regijama zbog lakšeg snalaženja, uz pregledne zemljopisne karte i popise muzeja prema gradovima. Namijenjen je posjetiteljima koji će na jednom mjestu moći pronaći najvažnije informacije o muzejima i zbirkama u Hrvatskoj, ali i onima koji traže točne i podrobne informacije o svakom pojedinom muzeju ili zbirci. Pored brojnih i zanimljivih informacija, vodič je bogato ilustriran s više od šest stotina fotografija muzeja, muzejskih postava i izložaka. Služenje Vodičem praktično je i pruža mogućnost iscrpnog informiranja o baštini koju hrvatski muzeji čuvaju i izlažu i na engleskom je jeziku.

Ako želiš primjerak GUIDE TO CROATIAN MUSEUMS AND COLLECTIONS – leksikon hrvatskih muzeja na gotovo 600 stranica na engleskom Muzejskog dokumentacijskog centra, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari