novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Vizart

Umjetnički paviljon spreman je za novu godinu s vrhunskim izložbama

Foto: Tumblr/wtfarthistory
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Povodom svoje 118. godišnjice, Umjetnički paviljon u Zagrebu za novu godinu priprema mnoge zanimljivosti. Prva od njih je uvođenje godišnje ulaznice kojom će posjetitelji moći posjetiti sve izložbe u narednoj godini, ukupno njih pet, u iznosu od 15o kn. Razlog tome navode je “složenost financijske situacije u kojoj se nalazi većina građana, te sukladno tome njihove nemogućnost konzumiranja kulturnih sadržaja u punini koja bi zadovoljila želje i potrebe”. Prodaja ulaznica u ograničenim količinama traje do 29. siječnja.

Osim izložbi Remek-djela iz Zbirke Hanžeković (siječanj/ožujak), Dalibora Martinisa (ožujak/travanj), Ive Dulčića (travanj/lipanj) i Nade Orel (srpanj/kolovoz) posebna će poslastica biti ona Alberta Giacomettija.

Izložba “Portreti sadašnjosti” od 20. rujna bit će predstavljena hrvatskoj javnosti. Iz francuske Fundacije Maeght posuđeno je dvadesetak crteža, isti broj litografija i skulpture. Među njima je i slavna skulptura “Čovjek koji hoda“. Umjetnik nazvan kiparom duše 20. stoljeća najviše je poznat po svojim izduženim i istanjenim figurama koje su u isto vrijeme snažnog i nježnog izričaja.

Be social

Komentari